2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Novák Katalin benyújtotta írásbeli nyilatkozatát az Országgyűlésnek + videó

Hivatalosan is benyújtotta lemondását a parlamentnek Novák Katalin, az új államfő megválasztására harminc nap áll rendelkezésre. Közben az ellenzéki pártok közvetlen köztársasági elnökválasztást követelnek, a Fidesz frakcióvezetője szerint ez a felvetés hiteltelen.

  • Novák Katalin benyújtotta írásbeli nyilatkozatát az Országgyűlésnek + videó

Novák Katalin vasárnapi keltezéssel benyújtotta a lemondásáról szóló írásbeli nyilatkozatot az Országgyűlésnek - ez hétfőn jelent meg a parlament honlapján. Ez azt jelenti, hogy márciusban akár már új államfőről szavazhat az Országgyűlés.

Több ellenzéki párt is azonban közvetlen köztársasági elnök választást követel. A DK, a Jobbik, a Mi Hazánk, a Momentum és az MSZP is erről tett közzé nyilatkozatot. A Fidesz frakcióvezetője szerint viszont hiteltelen a felvetés, mert a DK és MSZP tagjai korábban voltak kormányon, de akkor nem kezdeményeztek ilyen eljárást.

A magyar alkotmány világosan rendelkezik a köztársaságielnök-választásról, őt a parlamentnek kell megválasztania - hangzott el Sajtóklub című műsorunkban. Ráadásul erről a rendszerváltás idején, az ellenzéki kerekasztal döntött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!