2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Novák Katalin államfő ellátogatott a fóti lovasterápiás versenyre

Látássérült, illetve fogyatékkal élő gyermekek ügyességi versenyszámait tekintette meg Novák Katalin köztársasági elnök a nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyen Fóton.

  • Novák Katalin államfő ellátogatott a fóti lovasterápiás versenyre

Novák Katalin a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) védnökeként a szombat délelőtti versenyszámok egyik házigazdája volt. A köztársasági elnököt Edvi Péter, az NGYSZ elnöke fogadta.

Az államfő a verseny megkezdése előtt beszélgetett a gyerekekkel a lovaglásról, a megmérettetés menetéről, majd részt vett a bemelegítő tornán is.

A fogyatékkal élő gyerekek számára meghirdetett lovasterápiás versenyen idén 24 csapat 145 lovasa indul. A gyerekek különböző kategóriákban mutatják meg tudásukat, van versenyszáma egyebek mellett a tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekeknek és a hiperaktív, látássérült, mozgássérült lovasoknak is. A Mádl Ferenc-emlékversenyen a gyermekek színdarabot adnak elő lóháton - írta az NGYSZ az eseményre készített sajtóanyagban. Idén is megtartják a díjlovagló parasport versenyszámot, amely egyben a mozgásukban akadályozott lovasok számára országos bajnokság. Ezt idén is támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Az egyes versenyszámokban a házigazda szerepét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ismert közéleti tagjai – politikusok, művészek, sportolók – vállalták, így Novák Katalin államfő, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, Nagy István agrárminiszter, Kuncze Gábor, az NGYSZ alelnöke, Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Malek Andrea előadóművész és Gubás Gabi színművésznő.

Az NGYSZ egészségügyi szűrőprogramokkal is készül, a fogászati szűrőbuszban önkéntes fogorvosok ellenőrzik a gyermekek fogait, a nőgyógyászati tanácsadáson a HPV-oltás kerül a középpontba.

Az Élhető Jövő Parkban a fenntartható fejlődésről és a környezetvédelemről hallhatnak előadásokat az érdeklődők, a versenyek mellett kézműves foglalkozások, arcfestő, buborékfújó, lufihajtogató és ugrálóvár is várja a családokat.

A Magyar Lovasterápia Szövetség az NGYSZ védnökségével és támogatásával szeptember 29. és október 1. között 19. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Versenyét Fóton. A háromnapos rendezvényre 21 országból érkeztek sportolók és bírók, a programokon összesen 54 lovas méri össze a tudását 73 lóval - írták a tájékoztatóban.

MTI

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) védnöke látássérült, illetve fogyatékossággal élő gyermekeknek rendezett ügyességi versenyen Fóton, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás és Oktató Központjában. MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A balliberális polgármester DK-hoz való viszonyát jellemzi, hogy amikor Dobrev Klára tartott lakossági fórumot a városban, órákra megszakította az éppen zajló közgyűlést, mert feltétlenül meg akarta mutatni magát a hallgatóság soraiban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!