2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Novák: 2010 óta folyamatosan bővül a családtámogatások köre

Folyamatosan bővül a családtámogatások köre 2010 óta, a kormány két és félszer annyi támogatást ad a családoknak, mint tíz évvel ezelőtt - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a közmédiának hétfőn Csopakon.

  • Novák: 2010 óta folyamatosan bővül a családtámogatások köre

Novák Katalin kiemelte, hogy a kormány csak az egy évvel ezelőtt indult családvédelmi akciótervvel mintegy 200 ezer családnak segített. A babaváró támogatást eddig mintegy százezren igényelték, az új otthonba készülő, családalapítás előtt álló párok jellemzően igénybe veszik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) valamely formáját, és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is népszerű - mondta.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy januártól fokozatosan visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, jövő júliustól pedig emelkedik a csecsemőgondozási díj (csed) összege, így aki gyermeket vállal a szülés utáni első fél évben, többet keres majd, mint amikor dolgozott. Utóbbival évente 28 milliárd forinttal támogatják a családokat - fűzte hozzá.

Ismertette: a kormány ezek mellett ingyenes tankönyvvel és étkezéssel segít a családoknak, nyáron pedig "jelképes összegért" napközis Erzsébet-táborokban biztosítják a gyermekek felügyeletét és napi négyszeri étkezését.

Novák Katalin szerint többi között a babaváró támogatás, a jelzáloghitel-elengedés, a diákhitel-elengedés, a csok, a cseden, gyeden és gyesen lévők ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetősége olyan segítséget nyújt a fiataloknak, amelyekkel könnyebb a családalapítás és a gyermeknevelés.

Egyre több a házasságkötés, egyre kevesebben válnak el, és nő a gyermekvállalási kedv - hangsúlyozta az államtitkár, aki bízik benne, hogy a családvédelmi akciótervnek köszönhetően folytatódik ez a demográfiai trend.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!