2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Nincs menekvés, lezárják a kiskapukat is

Párttá alakulással kerülné ki a bevándorlási különadót a Migration Aid. A törvény kijátszásának megakadályozásáról kapcsolatban kérdeztük Magyarország élőben című műsorunkban Bajkai Istvánt, a Fidesz országgyűlési képviselőjét.

  • Nincs menekvés, lezárják a kiskapukat is

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának egy olyan javaslata született a keddi napon, hogy a bizottság felkéri az Igazságügyi Minisztériumot, hogy vizsgálja meg azt a jogi helyzetet, hogy amennyiben egyes szervezetek szeretnék kijátszani a bevándorlási különadót, akkor szükséges-e a már meghozott jogszabálynak a módosítása – mutatott rá Bajkai István a műsorban. „Ez pusztán egy javaslat a jogalkalmazók felé, és a jogalkalmazó fogja megvizsgálni ezt a helyzetet” – fogalmazott. 

A téma újbóli napirendre vételének az volt az elsődleges indoka az, hogy amennyiben egy szervezet a bevándorlási különadó megfizetését szeretné elkerülni azzal, hogy akkor ő onnantól kezdve nem civilszervezetként folytatja tevékenységét, hanem párt formájában, akkor az a törvény megkerülésére irányulhat, magyarázta a kormánypárti politikus.

„Az egy erős kérdés, hogy például a Migration Aid szervezet úgy tekint-e saját magára, eddigi tevékenységére, hogy eddig is politikát folytatott, politikai pártként működött, és ennek érdekében párttá alakul, vagy pedig az egyesületi tevékenységet akarják-e párt formájában végezni. Mindenképpen jogellenes helyzetről van szó, amit érdemes megvizsgálni” – tette hozzá Bajkai István.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!