2021. január 19.,
kedd, Sára, Márió napja

Nincs megállapodás - megállt a metrofelújítás

Hír TV

2020. november 12., csütörtök 14:07

Mostmár biztos, hogy vagy drágább lesz vagy tovább fog tartani az M3-as metró középső szakaszának a felújítása, nem született ugyanis megállapodás az alagútfelújítást végző cég és a BKV között. A kivitelezés leállt, új közbeszerzést kell kiírni a projektre, ez pedig jelentősen megnyújtja a felújítás idejét. Karácsony Gergely napok óta hallgat az ügyben, a fővárosi Fidesz ezért most kérdésekkel fordult a főpolgármesterhez. Azt írták: szeretnék tudni, hogy mennyivel lesz drágább így a projekt, illetve, hogy milyen lépéseket kíván tenni a városvezetés a metrópótló buszokon tapasztalható tumultus ellen.

Torlódnak a buszok az M3-as metró középső szakaszának felújítása miatt Budapest belvárosában. A kijárási tilalom életbe lépésével bár csökkent az utasforgalom, csúcsidőben azonban, a reggeli és esti órákban még mindig nagy a tömeg a metrópótlókon.

Ezek a képek a szerda esti órákban készültek, jól látszik rajtuk, hogy mennyire zsúfoltak a járművek. Ilyen körülmények között a védőtávolságot megtartani szinte lehetetlen. A Budapesti Közlekedési Központ szóvivője Híradónknak elmondta, nem tudják tovább növelni a járművek számát.

A metrópótlásra pedig úgy tűnik még hosszú ideig szükség lesz, nem született ugyanis megállapodás a BKV és a középső szakasz alagútfelújítását végző cég között, így megállt a kivitelezés. A beruházásra valószínűleg új közbeszerzést kell kiírni, ez pedig nem csak időbeli csúszást eredményez, hanem jelentősen meg is drágíthatja a projektet. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője híradónknak arról beszélt, hogy a főpolgármester semmit nem tesz az ügyben

Láng Zsolt figyelmeztetett:

a késlekedés miatt veszélybe kerülhet a projektre kapott 2023-ig szóló Európai Uniós támogatás, amely csaknem kétszáz milliárdos veszteség lenne a főváros számára.

Hír TV