2020. május 29.,
péntek, Magdolna napja

Niedermüller: Semmi gond nincs Czeglédyvel

Hír TV

2019. november 8., péntek 18:51

Nem az önkormányzattal szerződő cégek átvilágítását végzi Erzsébetvárosban a több mint 6 milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba cége. A kerület új polgármestere híradónknak azt mondta: nem érzi problémásnak, hogy olyan embert alkalmazzon, akit korábban gazdasági bűncselekmények miatt már elítéltek.

Továbbra sem engedi el Czeglédy Csaba kezét a Gyurcsány vezette DK- erről írt a Pesti srácok. A Lap információi szerint a több mint 6 milliárdos költségvetési csalással vádolt ügyvéd irodáját bízta meg az Rákospalotai és az Erzsébetvárosi polgármester az önkormányzatok átvilágításával.

A XV. kerület vezetője a Hír TV híradójának tagadta, hogy kapcsolatban állna a büntetőügybe keveredett politikussal.

Sem Czeglédy Csabával, sem az ügyvédi irodájával nem kötöttem semmilyen megállapodást, illetve semmilyen írásbeli megállapodása az önkormányzatnak és a polgármesteri hivatalnak Czeglédy Csaba és az ügyvédi irodájával nincsen, és nem is volt sem az előző ciklusban, sem ebben a ciklusban

-mondta Németh Angéla, a DK XV. kerületi polgármestere.

Niedermüller Péter aki azt állította magáról korábban hogy nem ért a polgármesterséghez elismerte szerződött a Gyurcsány Ferencet korábban többször is képviselő Czeglédy-vel. A DK politikusa közölte: semmilyen erkölcsi aggályt sem lát a megbízásban.

Niedermüller ugyanakkor arra már adott választ, hogy a szerződést felsőbb pártutasításra kellett-e megkötnie.

Gyurcsány Ferenc korábban is többször segített Czeglédy Csabának. 2017-ben 80 millió forintos kölcsönt adott neki likviditási gondjai miatt. Gyurcsány akkor azt mondta: nem tudni, hogy valaha viszontlátják-e ezt a pénzt, de semmi kivetnivalót nem lát az ügyletben.

Hír TV