2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Nemzeti Tanévnyitó: "A magyar oktatást megbecsülni kell, nem pedig lebecsülni"

Mostantól a pedagógusok nem csak egyek lesznek a sokféle közalkalmazott közül, hanem ők lesznek a nagybetűs pedagógusok-hangsúlyozta Rétvári Bence a Nemzeti Tanévnyitón. A belügyminisztérium államtitkára hozzátette: ez egy karakteres hivatás. Önálló jogállással, önálló életpályával. Holnap reggel közel 94 ezer elsősnek fognak először becsöngetni.

  • Nemzeti Tanévnyitó:

Vége a vakációnak. Idén 716 ezer 405 általános iskolás, köztük 93 ezer 971 első osztályos ül be az padokba. 242 ezer 870 pedig már szintet lép, ők a középiskolában folytatják tanulmányaikat.

"Mindenkinek azt javaslom, a legfontosabb dolga talán az legyen az iskolai évek során, hogy minél inkább megismerje önmagát, minél inkább megismerje azt, hogy miben tehetséges, hogy mivel szeretne foglalkozni. És ehhez tudunk segítséget adni mi pedagógusok" - hangsúlyozta a Nemzeti Tanévnyitón a Révai Miklós Gimnázium igazgatója. Elő kell teremteni azokat a helyeket, ahol a legeredményesebben lehet átadni a tudást és képezni kell azokat az embereket, akik a leghatékonyabban tudják átadni a tudást - ezekkel a mondatokkal nyitotta meg a 2023/2024 -es tanévet Horváth Péter igazgató.

"A magyar oktatást nekünk megbecsülnünk kell és nem lebecsülnünk"

- ezt már Rétvári Bence mondta a Nemzeti Tanévnyitón. A tanári hivatás egy páratlan hivatás, erre a pályára pedig születni kell - tette hozzá. Rétvári Bence arról is beszélt: a magyar országgyűlés most egy 30 éves adósságot törlesztett azzal, hogy önálló jogállást, önálló törvényt, önálló életpályát biztosított a pedagógusok számára.

"Mostantól a pedagógusok nem csak egyek lesznek a sokféle összezsúfolt, összeterelt közalkalmazottak közül, hanem ők lesznek a nagybetűs pedagógusok. Ez egy karakteres hivatás. Önálló jogállással, önálló életpályával. Ez az életpályatörvény, a pedagógusokra van szabva, nem a pedagógusoknak kell alkalmazkodni a többi közalkalmazotthoz, hanem a törvény alkalmazkodott a pedagógusok mindennapi feladataihoz" - emelte ki az államtitkár.

Egyetlen egy oktatási törvénymódosítás sem volt amit egy ilyen széleskörű egyeztetés előzött volna meg - tette hozzá Rétvári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szuverenitásvédelmi kockázatoktól hemzseg a hazai baloldal

Szuverenitásvédelmi kockázatoktól hemzseg a hazai baloldal

A 2022. évi országgyűlési választásokat követően kiderült, hogy a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd alkotta választási szövetség több mint 4 milliárd forint összegű tiltott külföldi kampánytámogatásban részesült.
Marco Rossiék Varga Barnabásnál jártak a kórházban

Marco Rossiék Varga Barnabásnál jártak a kórházban

Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint a játékosok nevében Botka Endre is meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást, aki vasárnap súlyos fejsérülést szenvedett a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!