2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Németországban is levetítik a magyargyalázó Lendvai-filmet?

A német közszolgálati csatornák is levetíthetik Paul Lendvai dokumentumfilmjét – ennek lehetőségét sem zárja ki a Bundestag kereszténydemokrata frakcióvezető-helyettese. Arnold Vaatz közölte: a közszolgálati csatornák szabadon dönthetnek arról, hogy mit sugároznak, amíg a törvényeket betartják.

A politikus a magyar gazdasági és politikai helyzetről tájékozódott Budapesten. Szerinte az európai médiában Magyarországról kialakított kép más, mint a valóság. Emlékezetes: az osztrák közszolgálati televízió egy hónapja mutatta be Paul Lendvai budapesti születésű, Ausztriában élő újságíró és egy német kolléganője közös dokumentumfilmjét Magyarországról. Az alkotás szélsőjobboldali veszélyre figyelmeztet, és kész tényként kezeli, hogy az Orbán-kormány leépíti a demokráciát.

– Azt az egyszerű szemrehányást, hogy mindent leépítenének, hogy csökkentenék a demokratikus jogokat, hogy a kormány Magyarországot egy úgynevezett „demokrácia előtti” állapotba akarja visszavezetni, pillanatnyilag a tárgyalásaink alapján nem tudom megerősíteni – jelentette ki Arnold Vaatz, a német Bundestag CDU/CSU frakcióvezető-helyettese.

Kövér László fogadja a Bundestag CDU/CSU frakcióvezető-helyettesét, Arnold Vaatzot
Kövér László fogadja a Bundestag CDU/CSU frakcióvezető-helyettesét, Arnold Vaatzot
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI


Mint ismert, kedd este a szép épületek és a luxus bemutatását hiányolta utólag a Magyarországot lejárató filmjéből Paul Lendvai. Az újságíró a Hír TV-nek elismerte, hogy voltak hibák az osztrák közszolgálati televízióban egy hónapja bemutatott alkotásában, de szerinte nem kell elnézést kérnie semmiért. A filmben is megszólaló Ungváry Rudolf továbbra is kirekesztettnek érzi magát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!