2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Németh Szilárd: Súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a migránskártyák

Súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek azok a bankkártyák, amelyeket az ENSZ menekültügyi főbiztossága biztosít a migránsok számára – ezt állapította meg a Fidesz bevándorlásellenes bizottsága. A testület elnöke az ülés után azt mondta: a kártyákon sem név, sem azonosító nem szerepel, így visszaélésre ad lehetőséget a felhasználása. Németh Szilárd szerint a kártyaprogramra 60-70 millió euró mehetett el az uniós költségvetésből. A kormánypárti politikus szerint több dolog is utal arra, hogy az Európai Unió meg akarja szervezni a migrációt, és ehhez minden szinten minden eszközt felhasznál.

  • Németh Szilárd: Súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a migránskártyák

Számos kockázatot tárt fel a Fidesz bevándorlásellenes bizottsága – jelentette be az ülést követően Németh szilárd. A testület elnöke szerint több ügy mutatja, hogy az Európai Unió meg akarja szervezni a migrációt, és ehhez minden szinten, minden eszközt felhasználnak ezért több szervezethez és kérdésekkel fordultak, hiába.

„Soros nem mondott le arról, hogy a migránsok legfőbb támogatója és a migránsok Európába áramoltatásának legfőbb szervezője legyen és a magánvagyonából úgy értsék, hogy a spekulációból származó haszonból finanszírozza Európa tönkretételét” – mondta Németh Szilárd.

A kormánypárti politikus az ülés után azt is mondta: a migránsoknak osztogatott kártyákon sem név, sem azonosító nem szerepel, így visszaélésre ad lehetőséget a felhasználása. A politikus szerint a milliárdos támogatása mellett a kártyaprogramra 60-70 millió euró mehetett el az uniós költségvetésből.

„Direkt ilyen pályára vitték az egészet, tele biztonsági kockázattal. Tehát az, hogy nem beazonosítható egy ilyen migránskártya, gondoljuk át, hogy mit művelhetnek ezzel a bűnözők. Akár terroristákat is lehet ezekkel finanszírozni, ki utal erre pénzeket? Milyen alapon? Milyen jogon és mennyit?” – tette hozzá Németh Szilárd.

A Fidesz alelnöke szerint egy másik fontos kérdés az úgynevezett migránsvízum kérdése, amelynek szabályait úgy próbálják átalakítani uniós szinten, hogy azzal a bevándorlást segítsék a nemzetállamok hozzájárulása nélkül.

„Ez megbukott az miniszterelnökök tanácsán. Ez nem engedték, kiderült, hogy miért akarják. Hivatkoztak ezek mindenre. Mit akartak csinálni? Az illegális migrációt legálissá tenni, jogilag rendbe legyen, ne lehessen belekötni. Lebuktak, nem ment, Ezért mit csináltak? Megemelték európai uniós szintre a döntést, anélkül hogy erre lenne felhatalmazásuk. Az unió milyen vízumot tud kiadni a nemzetállam nélkül?” – tette hozzá a fideszes képviselő.

Németh Szilárd elmondta: felkérik az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságát hogy, tűzze napirendre mindkét kérdést. A bizottság fideszes elnöke szerint is számos kérdésre választ kell kapniuk a migránskártyák ügyében.

„Ha egy magyar, vagy egy német állampolgárnak, vagy bármilyen uniós állampolgárnak nincs joga névtelen bankkártyához, és erre nincs joga egyetlen banknak sem az unió területén, akkor hogy van erre joga egy migránsnak, akiről nem tudjuk, hogy kicsoda és hogy van joga ezt az unió bizottságának osztogatni. Bűnözőkhöz kerül-e, mennyi pénz van rajta, mert az az adófizetők pénze” – mondta Kósa Lajos.

A Fidesz bevándorlásellenes kabinetje emellett úgy döntött, felkéri a kormánypárti EP-képviselőket is, továbbra is álljanak ki a magyar érdekek mellett az említett ügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!