2024. 10. 04. Péntek Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Nem volt eseménytelen az új Fővárosi Közgyűlés megalakulása + videó

Három emblematikus szereplő van a szivárványkoalícióban, Karácsony Gergely Ügyifogyi , Magyar Péter Dulifuli és Vitézy Dávid Okoska – így jellemezte Szentkirályi Alexandra a fővárosban kialakult helyzetet.

  • Nem volt eseménytelen az új Fővárosi Közgyűlés megalakulása + videó

A kérdésre, hogy mire számít a mai alakuló közgyűlésen, Karácsony Gergely a pénteki közgyűlés előtt a Magyar Nemzetnek optimistán válaszolt: – Alakulásra. A főpolgármester szerint előbb-utóbb lesz majd főpolgármester-helyettes, de hogy ebben a pozícióban most kit látna szívesen, arra nem válaszolt. Arra a kérdésre viszont, hogy megvan-e a jobbkeze, büszkén felemelte a kezét, és megmutatta, hogy bizony, megvan.

Mint ismeretes, Kiss Ambrus eddigi főpolgármester-helyettes pozíciójával zsarolhatták Karácsonyt, hiszen a Tisza Párt nem támogatta volna, Magyar Péter javaslatára pedig kinevezte a Főpolgármesteri Hivatal főigazgatójának.

Magyar Péter is megérkezett a közgyűlésre, a tíz képviselőjét vezette be az ülésterembe, ő azonban egy kérdésre sem volt hajlandó válaszolni, így az sem derült ki, hogy mindig tiszteletét teszi-e a közgyűlésen, és kísérgetni fogja-e képviselőit. 

Vitézy Dávid a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta: ha Karácsony felkéri majd főpolgármester-helyettesnek, akkor feltételekkel, de elvállalja a pozíciót. 

Három emblematikus szereplő van a szivárványkoalícióban, Karácsony Gergely Ügyifogyi , Magyar Péter Dulifuli és Vitézy Dávid Okoska – így jellemezte Szentkirályi Alexandra a fővárosban kialakult helyzetet. 

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint az, hogy nem sikerült főpolgármester-helyettest választani, és még csak jelölt sincs, jól mutatja, milyen állapotban van Budapest. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Kapcsolódó cikkünk: Az újonnan megalakult Fővárosi Közgyűlésben biztos, hogy csökken Karácsony Gergely teljhatalma + videó

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megalakult a miskolci közgyűlés

Megalakult a miskolci közgyűlés

Huszonhat régi és új képviselő és Tóth-Szántai József polgármester, ebből áll Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése - írta a boon.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!