2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Nem vállalja a felelősséget a DK a birkázás miatt

A Fideszre mutogat birkázós képviselő jelöltje miatt a DK. Balla István közösségi oldalán nevezte birkának a nyugdíjasokat és a Fidesz-szavazókat a 9000 forintos rezsiutalvány miatt. A DK-s Molnár Csaba szerint annak ellenére, hogy Balla István jelenleg az ellenzéki pártok közös jelöltje, nem nekik, hanem a kormánypártnak kell viselni a következményeket, mert Balla korábban ott politizált. A jelöltet nem léptetik vissza.

  • Nem vállalja a felelősséget a DK a birkázás miatt

Csökkent a birkahús ára, már csak 9000 forintba kerül egy szavazat – ezt a írta ki közösségi oldalán Balla István, a DK komáromi önkormányzati képviselőjelöltje. A Gyurcsány-párt által is támogatott politikus a 9000 forintos rezsiutalványára utalt.

„Soha nem hallottam erről, Öntől hallok erről először. Majd megkérdezem és akkor válaszolok"

- mondta Dobrev Klára, a DK EP-képviselője.

A Demokratikus Koalíció szerdán még nem is hallott komáromi képviselőjelöltjük bejegyzéséről, csütörtökön pedig már hárították a felelősséget és a Fideszre mutogattak a birkázás miatt.

Az ön által említett úriember nem tagja a Demokratikus Koalíciónak

- nyilatkozta Molnár Csaba, a DK EP-képviselője.

Molnár Csaba szerint annak ellenére, hogy Balla István jelenleg az ellenzéki pártok közös jelöltje, a kormánypártot terheli a felelősség. Hozzátette: 

Összellenzéki jelöltről van szó, mondom még egyszer, a Demokratikus Koalíciónak nincs ebben saját kompetenciája. Fog egyeztetni az ellenzéki pártokkal a Demokratikus Koalíció annak érdekében, hogy megvizsgálják ezt az ügyet? Azt javaslom még egyszer önnek, bármilyen ezzel kapcsolatos problémája van, alapvetően a Fideszhez érdemes fordulnia.

A Gyurcsány párthoz hasonlóan a kormány 9000 forintos rezsiutalványát elítélő nyugdíjas szervezet is felháborítónak tartja Balla István birkázó kijelentését. 

Én ilyen minősítést nem használok emberekkel kapcsolatban, ezzel kapcsolatban nem is kívánok nyilatkozni. Elfogadhatatlannak tartom ilyen megszólalást

- jelentette ki Juhász László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozatának elnöke.

Nem a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje az egyetlen, aki birkához hasonlította a nyugdíjasokat. Várnagy Emese a Momentum székesfehérvári jelöltje szintén a közösségi oldalán azt írta- A magyar népnél birkább nép nincs a Földön!

Korábban pedig az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó nevezte patkánynak a Fidesz szavazókat, de a Jobbik is több alkalommal tett sértő kijelentést a nyugdíjasokra. Korábban Z. Kárpát Dániel farhátkommandónak nevezte az időseket, Vona Gábor volt pártelnök pedig a nyugdíjasokra utalva azt írta, hogy szájukból szennyvíz folyik a szemeikben pedig gyűlölet lobog.”

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!