2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Nem tartja be a saját rendeletét a hódmezővásárhelyi vezetés

104 önkormányzati lakásban élő kilakoltatására készül Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere szerint az ott élőknek már régóta nincs szerződésük, nem fizették a lakbért, a közös költségeket, vagy a rezsit sem. A helyi Fidesz szerint a kialakult helyzetért a polgármesteri hivatal a felelős, mert nem tartották be a város lakhatási rendeletét.

  • Nem tartja be a saját rendeletét a hódmezővásárhelyi vezetés

Az, hogy kit fenyeget a kilakoltatás az egy jogi procedúra eredménye.

Több mint 100 önkormányzati lakásbérlőt akar utcára tenni Márky-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint vannak olyan családok, akik évek óta szerződés nélkül használják az ingatlanokat, sem bérleti díjat, sem rezsit nem fizetnek.

A polgármester azt mondta egy önkormányzati rendelet szerint csak 6 hónapos szerződést kötnek a lakókkal, és aki nem rendezi a számláját annak menni kellene.

Cseri Tamás elmondta,ha a városháza a szabályok szerint 6 havonta ellenőrizte volna a szerződéseket, akkor most 2 év után nem kerülne utcára 100 család. Ezért szerinte a lakásügyi csoportvezető mellett a városvezetést is felelősség terheli.

Két évig nem létezik, hogy a csoportvezetőnél így boruljanak ki a dolgok, vagy tárolódjanak, úgy hogy a főnökei erről nem tudnak. Felvetődik a gyanú, hogy ezek a lakások azért voltak ilyen felelőtlenül, hanyagul kezelve mivel választás volt tavaly, és úgy gondolták, hogy októberben nem akartam magukra haragítani több tucat családot. hanem inkább eltekintenek attól, hogy ellenőrzéseket hajtsanak végre. 

A képviselő kijelentette megpróbálnak adatokat kikérni a városházáról és átnézik ezeket az ügyeket és amennyiben gyanújuk megalapozottnak bizonyul, feljelentést tesznek gondatlanság, vagy hűtlen kezelés miatt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!