2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Belföld

Nem tartja be a saját rendeletét a hódmezővásárhelyi vezetés

104 önkormányzati lakásban élő kilakoltatására készül Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere szerint az ott élőknek már régóta nincs szerződésük, nem fizették a lakbért, a közös költségeket, vagy a rezsit sem. A helyi Fidesz szerint a kialakult helyzetért a polgármesteri hivatal a felelős, mert nem tartották be a város lakhatási rendeletét.

Az, hogy kit fenyeget a kilakoltatás az egy jogi procedúra eredménye.

Több mint 100 önkormányzati lakásbérlőt akar utcára tenni Márky-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint vannak olyan családok, akik évek óta szerződés nélkül használják az ingatlanokat, sem bérleti díjat, sem rezsit nem fizetnek.

A polgármester azt mondta egy önkormányzati rendelet szerint csak 6 hónapos szerződést kötnek a lakókkal, és aki nem rendezi a számláját annak menni kellene.

Cseri Tamás elmondta,ha a városháza a szabályok szerint 6 havonta ellenőrizte volna a szerződéseket, akkor most 2 év után nem kerülne utcára 100 család. Ezért szerinte a lakásügyi csoportvezető mellett a városvezetést is felelősség terheli.

Két évig nem létezik, hogy a csoportvezetőnél így boruljanak ki a dolgok, vagy tárolódjanak, úgy hogy a főnökei erről nem tudnak. Felvetődik a gyanú, hogy ezek a lakások azért voltak ilyen felelőtlenül, hanyagul kezelve mivel választás volt tavaly, és úgy gondolták, hogy októberben nem akartam magukra haragítani több tucat családot. hanem inkább eltekintenek attól, hogy ellenőrzéseket hajtsanak végre. 

A képviselő kijelentette megpróbálnak adatokat kikérni a városházáról és átnézik ezeket az ügyeket és amennyiben gyanújuk megalapozottnak bizonyul, feljelentést tesznek gondatlanság, vagy hűtlen kezelés miatt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. 2021. november 29.

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése. 2021. november 29.

Lázár János: Budapest hagyjon levegőt az országnak!

Lázár János országgyűlési képviselő, a tram-train kormánybiztosa Palkovics László innovációs miniszteren keresztül üzent. 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!