2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Nem tárgyalt róla a költségvetési bizottság

2014. szeptember 15., hétfő 13:07

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága nem tárgyalt a jegybank közpénzből megvalósított befektetéseinek államháztartásra és államadósságra gyakorolt hatásairól.

A meghívottak listáján szerepelt Matolcsy György MNB-elnök, aki ma sem jelent meg a tanácskozáson. Az ellenzéki képviselők a jegybank ingatlanvásárlásaival és az oktatási tevékenységre elkülönített 200 milliárdos forrással kapcsolatban intéztek volna hozzá kérdéseket.

A szocialista Burány Sándor vezette testületben a kormánypárti többség szavazta le a téma megvitatását, mondván, az előterjesztés házszabályellenes. Szűcs Lajos fideszes bizottsági alelnök álláspontja szerint ugyanis a Magyar Nemzeti Bankkal kapcsolatos ügyeket a házszabály szerint nem a költségvetési, hanem a gazdasági bizottságban kell megtárgyalni. Burány Sándor szerint viszont a téma a költségvetési bizottság hatáskörébe tartozik. „A költségvetési bizottságnak minden olyan költekezéshez köze van, ami az állami szférában történik, és komolyan érinti a költségvetés bevételeit, kiadásait, vagy az államadósság mértékét” – fogalmazott a költségvetési bizottság elnöke.

Forrás: Hír TV