2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba 11:05

Belföld

Nem tárgyalt róla a költségvetési bizottság

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága nem tárgyalt a jegybank közpénzből megvalósított befektetéseinek államháztartásra és államadósságra gyakorolt hatásairól.

A meghívottak listáján szerepelt Matolcsy György MNB-elnök, aki ma sem jelent meg a tanácskozáson. Az ellenzéki képviselők a jegybank ingatlanvásárlásaival és az oktatási tevékenységre elkülönített 200 milliárdos forrással kapcsolatban intéztek volna hozzá kérdéseket.

A szocialista Burány Sándor vezette testületben a kormánypárti többség szavazta le a téma megvitatását, mondván, az előterjesztés házszabályellenes. Szűcs Lajos fideszes bizottsági alelnök álláspontja szerint ugyanis a Magyar Nemzeti Bankkal kapcsolatos ügyeket a házszabály szerint nem a költségvetési, hanem a gazdasági bizottságban kell megtárgyalni. Burány Sándor szerint viszont a téma a költségvetési bizottság hatáskörébe tartozik. „A költségvetési bizottságnak minden olyan költekezéshez köze van, ami az állami szférában történik, és komolyan érinti a költségvetés bevételeit, kiadásait, vagy az államadósság mértékét” – fogalmazott a költségvetési bizottság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lelepleződött Magyar Péter

Lelepleződött Magyar Péter

Magyar Péter hazudott – írja az Origo. Nem a párt neve miatt választotta a Tisza Pártot, hanem mert pontosan ismerte őket. Az összekötőkapocs pedig a piramisjátékért 4 évig börtönben ült anyós jelölt volt. S. Máriának ugyanis ugyanebben a piramisjátékban bűntársa volt a Tisza Párt alapítója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!