2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Nem reagál a MÚOSZ a 444 méltatlan lejárató cikkére

A jelek szerint sokat vár a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), mielőtt megválaszolná a Magyar Nemzet azon kérdéseit, amelyeket a 444.hu botrányával kapcsolatban tett fel múlt pénteken.

  • Nem reagál a MÚOSZ a 444 méltatlan lejárató cikkére

A Soros György blogjaként emlegetett portál múlt csütörtökön olyan írást tett közzé, amelyben az Origó tartalmainak minősítését a lap főszerkesztőjének gyalázásával kötötték össze. A MÚOSZ-t annak kapcsán kereste meg a Magyar Nemzet, hogy sajtóetikai szempontból miként értékelik a magyar médiában teljesen szokatlan, visszatetsző cikket, ám az e-mailben elküldött kérdésekre semmilyen reakciót nem érkezett. A lap telefonos érdeklődésére az újságírószervezet titkárságvezetője hétfőn arról tájékoztatott, hogy Kocsi Ilona elnök jelenleg szabadságát tölti és leghamarabb szerdán – az aznap tartandó elnökségi ülés után – kaphatnak választ.

A 444.hu méltatlan lejárató cikkére több publicista mellett két szakmai szervezet is azonnali heves tiltakozással reagált. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményben ítélte el az írást, amelynek az eltávolítására is felszólította a portált. Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) elnöke pedig a Magyar Nemzet megkeresésére úgy fogalmazott, hogy a 444.hu „mélyen színvonal alatti cikke a hírportált minősíti”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!