2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Érzékenyítés 444 módra - minden nap lejjebb és lejjebb

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) megdöbbenve tapasztalja, hogy a baloldali sajtótermékek már a saját maguk által fennen hirdetett elveket is megtagadva a testszégyenítéstől, a sunyi lesifotózástól és a magánéletben való vájkálástól sem riadnak vissza a nyilvánvalóan megrendelésre készült cikkeik megírása során – hangsúlyozta a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében az MNMSZ, arra reagálva, hogy egy mai cikkében a 444.hu az Origó főszerkesztőjét, Gábor Lászlót sértegette.

  • Érzékenyítés 444 módra - minden nap lejjebb és lejjebb

A médiaszövetség szerint a cikk ki tudja, honnan szerzett előnytelen lesifotók felhasználásával és magánélete kiteregetésével támadja Gábor Lászlót, a főszerkesztő „tökéletes alakját” és „vadítóan dögös bájait” emlegetve, nem mulasztva el megemlíteni, hogy ki a szerkesztőségvezető párja.

Mint fogalmaztak,

szövetségünket örömmel tölti el, hogy a 444-nél, valamint az azt kiadó Magyar Jeti Zrt. igazgatóságában mindenki tökéletes testalkattal bír, de úgy gondoljuk, ennek nincs befolyása arra, hogy milyen szakmai munkát végeznek. Hisszük ugyanis, hogy sem a testalkat, sem a magánélet nem képezheti szakmai kritika alapját sem a 444-nél, sem sehol a magyar sajtóban.

A médiaszövetség ekképpen folytatta: azt tartják, a humor ellenzéki műfaj. Az viszont biztos, hogy kell hozzá némi műveltség és intelligencia, ennek hiányában ugyanis puszta taplóság lesz az eredmény, amely a szánalmas szennylapok sajátja – mutattak rá.

Kitértek arra is, hogy a nemrég felröppent hírek szerint egy „toxikusan zaklató magatartást” tanúsító vezető miatt távozott több munkatárs a 444-től. A kiadó akkor az ügyről azt közölte: „A mélyebb megértés, tanulás, és a konfliktusaink feloldását célzó további átalakítások érzékenyre tervezett folyamatát megkezdtük” (sic.).

– Csak jelezni szeretnénk, láthatóan nem jó az irány. A body shaming, a mások magánéletében való vájkálás a szakmai érvek helyett, a tény, hogy az eddig propagandablogban dolgozók most már egy szennylap munkatársai, valószínűleg nem javít a munkavállalók hangulatán

– húzták alá.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség ezért követeli, hogy

a 444 szerkesztősége távolítsa el a szóban forgó cikket,

és tegye egyértelművé, hogy elutasítja a megalázás és a megszégyenítés minden formáját. Felhívják továbbá a már csak papíron létező Magyar Újságírók Országos Szövetségét (MÚOSZ), hogy amennyiben tagjaik között maradt még újságíró, indítson etikai vizsgálatot az ügyben – olvasható a közleményben.

A történtek kapcsán a Magyar Nemzet a MÚOSZ elnöke, Kocsis Ilona állásfoglalását kérte, továbbá arról érdeklődött, hogy megengedheti-e magának egy hírportál, hogy ilyen stílusban írjon egy vezető médium főszerkesztőjéről, illetve, hogy az abban olvasható sértegetések nem-e ütköznek az etikai kódexben megfogalmazott pontokkal. Amennyiben a lap válaszokat kap, beszámol róla.

Borítókép forrása: Wikipédia 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Ismét a kiskorúak védelmére vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése miatt indul eljárás a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!