2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Nem mond le a Duna-parti cipőkbe köpködő jobbikos

Hír TV

2020. február 20., csütörtök 14:02

Nem mond le és nem adja vissza a mandátumát a Holokausztnak emléket állító Duna-parti cipőkbe köpködő Kulcsár Gergely, a Jobbik ezért etikai eljárást kezdeményez ellene. A párt januárban megválasztott elnöke, Jakab Péter korábban úgy nyilatkozott: Kulcsár „már évek óta méltatlan arra, hogy képviselőként szolgálja a nemzetet és a közösségünket”. A Jobbik akkor azt állította, hogy a politikus csak pénzért hajlandó lemondani a mandátumáról. Kulcsár kedden közleményben jelezte: folytatni kívánja képviselői munkáját, az őt ért jogtalanságok és igazságtalanságok ellen pedig tovább harcol a Jobbikon belül.

Saját pártjának változásával példálózott a Jobbik elnöke a Parlamentben az első tavaszi ülésen. Jakab Péter követendő példának nevezte, hogy visszahívták a mandátumából azt a Kulcsár Gergelyt, aki beleköpött a Duna-parti cipőkbe, és aki jelenleg is a debreceni közgyűlés tagja. Most azonban kiderült, hogy a politikus nem hajlandó lemondani, és a mandátumát sem adja vissza, így etikai eljárás indul ellene.

A Jobbik januári tisztújításáról szivárgott ki ez a hangfelvétel, amelyből kiderült: Jakab Péter feketelistát készített a párton belül azokról, akikkel a jövőben nem szeretne együtt dolgozni.

A felvétel nyilvánosságra kerülését követően a pártelnök tagadta, hogy belharc lenne a Jobbikban.

Ehhez képest Bencsik János szerdán bejelentette, hogy otthagyja nemcsak a Jobbikot, hanem a párt parlamenti frakcióját is.

"Én nagyon sajnálom, hogy Bencsik János így döntött."

- így kommentálta Bencsik távozását párttársa. Gyüre Csaba, akinek a neve szintén szerepel Jakab Péter listáján, védelmébe vette az őt árulónak tartó pártelnököt.

Nem kommentálta Bencsik János távozását Eger polgármestere. Mirkóczki Ádám korábban a Jobbik alelnöke is volt, ennek ellenére most teljesen elzárkózott a pártja körül kialakult helyzettől.

A belharcok ismét szétszedik a Jobbikot

– így reagált a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese Bencsik János bejelentésére. Dúró Dóra szerint már csak az a kérdés, hogy ki lesz az utolsó távozó a pártból.

Dúró Dóra hozzátette: Bencsik János számára nincs hely a Mi Hazánk Mozgalomban, mert túl sokáig támogatta a Jobbik balra tolódását.

 

Hír TV

x
Rendkívüli hír