2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Nem lesz „rutin”, a forgalomban megy majd a gyakorlás + Videó

Változtak a járművezető-képzés feltételei. Az eddigi „rutin" ugyanis a forgalmi vizsga követelményrendszerébe épült be. Vagyis a rutinpályán begyakorolt manővereket a forgalomban kell ezentúl bemutatni. Az egyik szegedi autósiskola vezetője szerint ezáltal szigorúbb, de életszerűbb és alaposabb oktatásban részesülhetnek a tanulók.

A parkolás lett az egyik legtöbbet gyakorolt manőver a rutinvizsga eltörlése óta. A tanulók eddig tanpályán bizonyították be, hogy elsajátították az autóvezetés alapjait. Januártól viszont a forgalomban kell bemutatniuk a gyakorlatokat a vizsgabiztosnak.

Ugyanúgy el kell végezni a parkolóba előre-hátra beállást, a szegély mellé parkolást, illetve egy megfordulásos feladatot kell bemutatni, szintén a forgalomban. Tehát amennyivel egyszerűbb, hogy egy eljárásban, egy vizsga alkalmával kell ezeket bemutatni, legalább annyira egyszerűbb is ez a fajta vizsga – mondta el Szeri István, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének vezetője.

Az alapok megtanulása után, amikor már biztonsággal kezeljük az autót, nincs szükség a bóják közötti szlalomozásra – jelentette ki Jakab Csaba, a Jakab Csaba Autósiskola tulajdonosa.

Az összevont rutin- és forgalmi vizsga 1 órás, tíz perccel hosszabb az önálló forgalmi vizsgánál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!