2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Nem jár büntetés a hangos zenehallgatásért

Nem büntetik meg azt, aki hangosan hallgatja a zenét az autójában – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium cáfolta, hogy a KRESZ módosításával tiltanák meg a dohányzást, vagy a GPS-használatot vezetés közben.

Menet közben állítja be a GPS készüléket a Hír TV által bemutatott sofőr is, pedig a szakemberek szerint ez veszélyesebb, mint vezetés közben mobilozni. Több balesetnél bebizonyosodott, hogy az autóban lévő műszaki eszközök elterelték a vezető figyelmét.

A menet közbeni GPS-használat okozhatta legutóbb az 5 halálos áldozatot követelő karcagi balesetet is. Sokan változtatnának a szabályokon. Sajtóhírek szerint a fejlesztési minisztérium nemcsak a GPS-használatot, hanem a cigarettázást vagy a hangos zenehallgatást is betiltaná az autókban.

A tárca valóban vizsgálta a szigorítás lehetőségét, de a főosztályvezető szerint végül elvetették a KRESZ módosítását. „Vannak, terjednek ilyen jelenségek, amelyekre valamilyen módon reagálni kell a lehetséges szabályozási eszközökkel is. Hogy erre adekvát válasz-e az, hogy leírjuk a GPS használatának, vagy épp menet közbeni kezelésének tilalmát, majd a rádió vagy a hifi-berendezés tilalmát, azt követően a dohányzásét és így tovább, ez járható út-e szabályozás szempontjából, az erősen aggályos” – mondta Barna Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője.

A közlekedési szakemberek véleménye is az, hogy a tiltás helyett hatékonyabb a megelőzés: az autósokat többet kellene figyelmeztetni, hogy a technikai berendezések használata veszélyes vezetés közben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!