2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Nem indul nyomozás Borkai ellen

Hír TV

2019. november 22., péntek 08:47

Nem nyomoz a rendőrség Borkai Zsolt ellen hivatali vesztegetés ügyében – ezt írja a Népszava. A lap információ szerint a Szabó Tímea által tett feljelentést a nyomozó ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította. A Párbeszéd társelnöke azért tett feljelentést, mert a korábbi győri polgármesterről megjelent szexvideókon több olyan vállalkozó is látható volt, akik jelentős megbízásokat kaptak a Borkai Zsolt vezette győri önkormányzattól.

Póczik mostohafia rendezhette az orgiát

Bűncselekmény gyanúja hiányában nem indít nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda Borkai Zsolt állítólagos kábítószer-fogyasztása ügyében – derül ki a PestiSrácok által megszerzett rendőrségi határozatból, amelyben azt írták, hogy a hatóság minden birtokába került bizonyítékot megvizsgált, ám ezek önmagukban nem elegendők ahhoz, hogy büntetőeljárást lehessen indítani a Fideszből kilépett és a győri polgármesteri székről lemondott Borkai ellen. A határozatban kitértek rá: a felvételeken nem látható kábítószergyanús növényi törmelék vagy egyéb anyag, ahogyan kábítószer-fogyasztásra utaló magatartás sem.

A Borkai-ügyben kábítószer-birtoklás gyanúja miatt még Tényi István tett feljelentést azután, hogy Az ördög ügyvédje elnevezésű, ismeretlenek által működtetett blogon a lemondott polgármester tavalyi horvátországi hajóutazásán történt orgiáról tettek közzé felvételeket, továbbá számos, a közpénzek győri felhasználásával kapcsolatos bűncselekményekre és kábítószer-használatra utaló információk láttak rajta napvilágot.

Mint megírtuk, a hatóságok gyanúja szerint a jachton készült szexképekkel Póczik József, egykori válogatott focista zsarolta meg Borkaiékat. Az Index pedig arról írt csütörtökön, hogy Póczik élettársának fia, F. Gábor közvetíthette a lányokat a hajóra, ahol barátnőjével együtt ő is jelen volt.

A lap információi szerint F. Gábor eszelte ki, hogy a barátnőjével felvételeket készítenek a hajón. A férfi korábban jóban volt Borkai Zsolt barátjával, Rákosfalvy Zoltán ügyvéddel, aki szintén szerepelt a képeken. Az Index szerint később megromlott F. Gábor és Rákosfalvy kapcsolata, amiben az is szerepet játszott, hogy a férfi elszámolási vitába keveredett a kereskedőként ismert édesapjával, és ebben a vitában Rákosfalvy az apát segítette. Póczik DK-s színekben indult Győrben a 2014-es önkormányzati képviselő-választáson, s az is figyelemre méltó, hogy Glázer Tímea, a Gyurcsány-párt polgármesterjelöltje az őszi választáson Póczik korábbi csapattársának, Glázer Róbertnek a húga. Póczik a 24.hu-nak tagadta, hogy a testvérpárnak átadta volna a felvételeket vagy beszélt volna velük azokról.

Hír TV/ Magyar Nemzet