2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Soroló 03:40

Belföld

Nem adja vissza mandátumát Volner János

  • Nem adja vissza mandátumát Volner János

Nem adja vissza mandátumát Volner János – ezt a Jobbik alelnöke Facebook oldalán közölte.

Az ellenzéki politikust pénteken, maratoni tanácskozás után zárta ki a Jobbik frakció, miután Volner János egy levelében bírálta a pártvezetést, amiért szerinte a baloldalhoz közelednek.

A képviselőcsoport ülésén a jobbikos Fülöp Erik és Apáti István is bejelentette, hogy követik Volner Jánost és kilépnek a frakcióból. Mindhármuk ellen fegyelmi eljárás indult.

„A mandátumunkat, tekintettel arra, hogy a Jobbik letért az eredeti irányról, ezúttal nem adjuk vissza. […] Nem lehetek biztos benne, hogy a helyemre nem olyan képviselők fognak ülni, akik a baloldallal kokettálnak és a baloldal felé tolnák a Jobbikot. […] Mind a két képviselőtársam kifejezte azt a szándékát, hogy ők sem szeretnék a mandátumukat a Jobbiknak visszaadni, tekintettel arra, hogy a Jobbikot már nem tartjuk nemzeti pártnak” – nyilatkozta Volner János a Hír TV-nek.

Visszatérnének?

Nem zárta ki a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, hogy ha Volner János állna a Jobbik élén, akkor visszatérnének az anyapártba. Novák Előd úgy fogalmazott: szolidaritással figyeli Volner János és társai szélmalomharcát, amivel a régi útra próbálják visszatéríteni a Jobbikot. Novák Előd szerint azonban arról még korai beszélni, hogy létrejöhet-e egy új frakció az Országgyűlésben a Jobbikból kilépett politikusokból.

„Valóban az ötfős létszámhoz nagyon közel állhat már a Mi Hazánk Mozgalom, hogyha olyan kimenetele adódna ezeknek a lelkiismereti döntésből adódó lépéseknek, amelyet megtettek a képviselők, mégis korainak érzem az ezzel kapcsolatos spekulációkat. Most az a kérdés, hogy mi lesz, mi marad a Jobbikból, amikor a két legnagyobb szavazatszámmal megválasztott alelnöke is meghúzta a vészharangot” – mondta Novák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!