2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Svenk 04:00

Belföld

Kizárták a Jobbikból Volner Jánost

  • Kizárták a Jobbikból Volner Jánost

A Jobbik rendkívüli frakcióülésén – 17 igen 4 nem és 3 érvénytelen szavazattal – arról döntöttek, hogy kizárják Volner Jánost, két képviselőtársa, Apáti István és Fülöp Erik pedig úgy döntöttek, hogy követik őt. Ez azt jelenti, hogy a Jobbik 25 fős frakciója három fővel csökkent. A Jobbik elnökségi ülésén arról döntöttek, hogy a három képviselőnek – a Szent Koronára tett eskü értelmében – szombat délig vissza kell adnia parlamenti mandátumukat, valamint arról is határoztak, hogy etikai eljárást indítanak Volner János ellen.

Apáti Bence a döntés után úgy nyilatkozott: „Volner Jánost tartom a legalkalmasabb vezetőnek a nemzeti oldalon, nehézsúlyú bokszoló és én szeretem erős emberekkel magam körbevenni. Úgy gondolom, hogy vele bármilyen merész, nagyszerű eredményt elérhettünk volna, most hogy ez a kizárás megtörtént, amit én nyugodtan nyilatkozhatok, természetesen nem támogattam, ez a remény ezzel elveszett, ez a helyzet előállt, innentől kezdve én kiléptem”.

A rendkívüli frakcióülést az ellenzéki képviselőcsoport azután hívta össze, miután egy reggeli körlevélből kiderült, hogy a párt alelnöke rendkívüli tisztújítást és a párt vezetésének átvételét tervezi. A választókerületi elnököknek kiküldött körlevélben Volner János a többi közt arról írt: ellenzi, hogy a Jobbik jelenlegi politikájának már semmi köze a meghirdetett néppártosodáshoz, az pedig hogy minden eddiginél erősebb szövetséget kötne az LMP-vel, nem határozható meg másként, mint a Jobbik és a balliberális oldal nyílt összeborulásaként. Volner levelében azt is hangsúlyozza, hogy míg nemrég a Jobbik még Gyurcsány ellen küzdött, addig mára az ő jelöltjüket segítik győzelemhez a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!