2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Kizárták a Jobbikból Volner Jánost

  • Kizárták a Jobbikból Volner Jánost

A Jobbik rendkívüli frakcióülésén – 17 igen 4 nem és 3 érvénytelen szavazattal – arról döntöttek, hogy kizárják Volner Jánost, két képviselőtársa, Apáti István és Fülöp Erik pedig úgy döntöttek, hogy követik őt. Ez azt jelenti, hogy a Jobbik 25 fős frakciója három fővel csökkent. A Jobbik elnökségi ülésén arról döntöttek, hogy a három képviselőnek – a Szent Koronára tett eskü értelmében – szombat délig vissza kell adnia parlamenti mandátumukat, valamint arról is határoztak, hogy etikai eljárást indítanak Volner János ellen.

Apáti Bence a döntés után úgy nyilatkozott: „Volner Jánost tartom a legalkalmasabb vezetőnek a nemzeti oldalon, nehézsúlyú bokszoló és én szeretem erős emberekkel magam körbevenni. Úgy gondolom, hogy vele bármilyen merész, nagyszerű eredményt elérhettünk volna, most hogy ez a kizárás megtörtént, amit én nyugodtan nyilatkozhatok, természetesen nem támogattam, ez a remény ezzel elveszett, ez a helyzet előállt, innentől kezdve én kiléptem”.

A rendkívüli frakcióülést az ellenzéki képviselőcsoport azután hívta össze, miután egy reggeli körlevélből kiderült, hogy a párt alelnöke rendkívüli tisztújítást és a párt vezetésének átvételét tervezi. A választókerületi elnököknek kiküldött körlevélben Volner János a többi közt arról írt: ellenzi, hogy a Jobbik jelenlegi politikájának már semmi köze a meghirdetett néppártosodáshoz, az pedig hogy minden eddiginél erősebb szövetséget kötne az LMP-vel, nem határozható meg másként, mint a Jobbik és a balliberális oldal nyílt összeborulásaként. Volner levelében azt is hangsúlyozza, hogy míg nemrég a Jobbik még Gyurcsány ellen küzdött, addig mára az ő jelöltjüket segítik győzelemhez a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!