2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Nehéz helyzetbe kerültek az állatmenhelyek a koronavírus-járvány miatt

Nehéz helyzetbe került a szegedi Tappancs Alapítvány a járvány miatt. Az állatmenhely támogatása folyamatosan csökken, miközben a járvány miatti védekezés egyre több kiadással jár. A menhelyen dolgozók most azt kérik, hogy a munkabérük járulékait vállalja át az állam, mert az így megtakarított pénzt akkor az állatok ellátására tudnák fordítani.

  • Nehéz helyzetbe kerültek az állatmenhelyek a koronavírus-járvány miatt

200 állat él a szegedi Tappancs Alapítvány menhelyén. A szervezet támogatásokból és adakozásból tartja fenn magát. A járvány miatt a védekezésre, fertőtlenítésekre több százezer forintot kell költeniük havonta.

Az állatok örökbeadását is szüneteltetik, mert attól félnek, hogy sok kutyát visszahoznának a járványhelyzet után.A menhelyi dolgozók azt szeretnék elérni, hogy kormány őket is segítse azzal, átvállalja járulékaikat. Így a támogatások elmaradása ellenéri is folytatni tudnák munkájukat. 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!