2022. 05. 16. Hétfő Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 20:30

Belföld

Nehéz helyzetbe kerültek az állatmenhelyek a koronavírus-járvány miatt

Nehéz helyzetbe került a szegedi Tappancs Alapítvány a járvány miatt. Az állatmenhely támogatása folyamatosan csökken, miközben a járvány miatti védekezés egyre több kiadással jár. A menhelyen dolgozók most azt kérik, hogy a munkabérük járulékait vállalja át az állam, mert az így megtakarított pénzt akkor az állatok ellátására tudnák fordítani.

200 állat él a szegedi Tappancs Alapítvány menhelyén. A szervezet támogatásokból és adakozásból tartja fenn magát. A járvány miatt a védekezésre, fertőtlenítésekre több százezer forintot kell költeniük havonta.

Az állatok örökbeadását is szüneteltetik, mert attól félnek, hogy sok kutyát visszahoznának a járványhelyzet után.A menhelyi dolgozók azt szeretnék elérni, hogy kormány őket is segítse azzal, átvállalja járulékaikat. Így a támogatások elmaradása ellenéri is folytatni tudnák munkájukat. 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!