2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Visszaélést követett el Pécs alpolgármestere?

Törvénytelenül vehetett fel 40 millió forintot Pécs alpolgármestere, Ruzsa Csaba. A Tiszta Kezek Frakció (TK) képviselője, Hencsei Zsolt szerint ugyanis idén tavaszig Péterffy Attila polgármester bizalmasa egy másik cégtől is évekig pénzt vett fel, ami törvénytelen. Az alpolgármestert lemondásra szólították fel.

  • Visszaélést követett el Pécs alpolgármestere?

Ahogy arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, nyomozás indult, mivel Pécs balliberális vezetése leemelt 405 millió forintot a Pécsi Kistérségi Társulás számlájáról.

Magyar Nemzet most egy másik botrányos pécsi esetről ír, mely szerint évek óta törvényt sérthetett Ruzsa Csaba Pécs gazdasági alpolgármester, mert saját, hivatalos vagyonbevallása szerint egy cégtől is fizetést vett fel idén tavaszig.

Ez azonban összeférhetetlen jelenlegi pozíciójával Magyarország helyi önkormányzatairól szóló jogszabály szerint – mondta a tegnapi közgyűlésen Hencsei Zsolt a Pécs Aktuál tudósítása szerint.

A Tiszta Kezek Frakció (TK) képviselője szerint Péterffy Attila szocialista városvezető jobbkeze az önkormányzati törvényt megszegve a Focus Ventures Zrt.-től vett fel havi több százezer forintot, miközben alpolgármesteri fizetését is zsebre tette ugyanebben az időszakban, ami nagyságrendileg 40 millió forintot jelentett. 

A képviselő lemondásra szólította fel az alpolgármestert, ám ő kijelentette, hogy nem fog távozni. Ruzsa azzal védekezett, hogy tudományos munkát végzett, ami nem összeférhetetlen a városi pozíciójával.

Csakhogy a Pécsi Aktuál szerint nagy kérdés, hogy az a feladat, amiért fizetést kapott, valóban tudományos munka volt-e.

Hencsei Zsolt ugyanakkor határozottan kijelentette, ha bizonyossá válik, hogy az alpolgármester törvényt sértett, akkor vissza kellene fizetnie a törvénytelenül felvett több tízmillió forintot is.

A botrányról beszámoló pécsi portál arra is felhívta a figyelmet, hogy Ács Rezső volt szekszárdi polgármestert is pontosan azért távolították el a pozíciójából, mert polgármesteri tisztségén kívül fizetést vett fel egy cégtől is. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Ruprech Judit)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!