2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Belföld

Nyomozás indult a pécsi 405 millió forintos inkasszó ügyében + videó

Bosszút áll Pécs balliberális vezetése az agglomeráció 41 települését összefogó kistérségi társuláson. Péterffy Attila polgármester utasítására a társulás számlájáról az összes pénzt, saját számlájára utalta át. A jogszerűtlen eljárás miatt rendőrségi nyomozás indult. A városvezetés azonban ahelyett, hogy visszaadta volna az összeget, belső ellenőrzést rendelt el.

  • Nyomozás indult a pécsi 405 millió forintos inkasszó ügyében + videó

A Pécsi Kistérségi Társulás számlájáról tavasszal emelt le 405 millió forintot a vármegyeszékhely balliberális vezetése. A szervezet vezetője ezt jogszerűtlennek tartotta, amit a város jegyzője is megerősített.

Az elnök kérte a visszautalást, de ez nem történt meg, ezért feljelentést tett. Az ügyészség pedig rendőrségi nyomozást rendelt el.

A közgyűlés volt DK-s Momentumos és Jobbikos tagjaiból alakult Tiszta Kezek frakciója egy hónapja már megkérdezte Péterffy Attila polgármestert arról miért nem utalta vissza a pénzt, de választ nem kapott.

Ismét feltesszük a kérdést Péterffy polgármester úrnak, hogy a májusban végrehajtott inkasszó vajon jogszerű volt-e, vagy jogszerűtlen. Szerintünk az utóbbi az igaz. Hogy érezze a társulás a törődést, ma kiderült a napirendek között az egyik előterjesztésből hogy a társulás intézményeire belső ellenőrzést is küld az önkormányzat – mondta Bognár Szilvia, a Pécsi Közgyűlés Tiszta Kezek frakciójának vezetője. 

A kistérségi társulásnak 41 falu a tagja. Feladatuk a gyermek és idősgondozás színvonalas ellátása. Ez azonban pénz hiányában ellehetetlenült.

Ez egy nagyon káros és rossz üzenet, hogy a pécsi városvezetés az gyakorlatilag ellenséget lát a környező településekben, és összefogás helyett bezárkózik és egy ilyen bozótharc szerűen még meg is sarcolja ezeket a településeket – hangsúlyozta Csizmadia Péter, a Pécsi Közgyűlés fideszes frakciójának a vezetője. 

Információink szerint a társulás elnökét az ügyben már meg is hallgatta a rendőrség.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Pécs balliberális polgármesterének befektetés ellenes politikája miatt mintegy 9600 új munkahelytől és 6,4 milliárd forint iparűzési adótól esett el a város. Sőt októberben arra is felhívtuk a figyelmet, hogy a pécsi városvezetés nem árulja el, mire fizettek ki 100 millió forintot ügyvédeknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!