2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Navracsicsék divatba hozták a közigazgatást

A közigazgatási ösztöndíjasok több mint kétharmada kapott állásajánlatot a 10 hónapos szakmai gyakorlat után. A program végzőseit a Parlamenben köszöntötte Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint Magyarország versenyképességét növeli, ha minél több idegen nyelvet jól beszélő és külföldi tapasztalattal is rendelkező kormánytisztviselője van.

Külföldi élményeit meséli a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program egyik résztvevője a Hír TV-nek. Grünceisz Zsuzsanna tavaly márciusban került a közigazgatási és igazságügyi minisztériumba ösztöndíjasként, idén januártól pedig már állást is kapott a tárcánál. – Megláttam, hogy egyáltalán nem unalmas a közigazgatás, hanem igenis érdekes és mozgalmas – mondta Grünceisz Zsuzsanna. Majd hozzátette: „Nagyon sokat jelentett a két hónapos külföldi út.” Nem csak Németországba, hanem számos más országba is el lehet jutni.

A közigazgatási ösztöndíjprogram második évfolyamát Navracsics Tibor búcsúztatta a Parlamentben. „A célunk az volt, hogy divatba hozzuk a közigazgatást.” A miniszter szerint Magyarországnak és a magyar közigazgatásnak csak akkor van esélye a jövőben megállni a helyét, ha egy nyitott, idegen nyelven jól beszélő, a tapasztalatait jól hasznosító és más országok hibáiból tanuló kormány-tisztviselői kara van.

A programot 2012-ben 148 diplomás fiatal fejezte be. Ők nyolc hónapig a hazai központi közigazgatásban, két hónapig pedig egy európai uniós ország minisztériumában vagy hivatalában voltak szakmai gyakorlaton. „A hazai és a külföldi értékelések összesítése alapján születik döntés az ösztöndíjasok további foglalkoztatásáról. A program sikerességének egy nagyon fontos fokmérője, hogy hány ösztöndíjast tudunk tovább foglalkoztatni” – mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnöke. Hidas János hozzátette: örömmel tájékoztathatta a résztvevőket, hogy január 16-án már több mint száz ösztöndíjasuknak volt állásajánlata.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programra tavaly novemberig lehetett jelentkezni, idén márciusban pedig már harmadik alkalommal indul újra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!