2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Navracsics Tibor: alaposabban kell bizonyítanunk a megoldási javaslataink jogosságát az EU-ban, mint másnak

Magyarországnak alaposabban kell bizonyítania a megoldási javaslatai jogosságát az európai uniós tárgyalások során, mint más tagállamoknak - mondta a területfejlesztési miniszter a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent interjúban.

  • Navracsics Tibor: alaposabban kell bizonyítanunk a megoldási javaslataink jogosságát az EU-ban, mint másnak

Navracsics Tibor az uniós forrásokról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban arról beszélt, Brüsszelben minden tagállamhoz máshogy viszonyulnak.

Az tény viszont, hogy nekünk kevesebb bocsánatos bűnünk van, mint más tagállamoknak, ezt folyamatosan éreztük, éreztem 2010 és 2014 között is

- fogalmazott.

A miniszter szerint érezni lehet ezt a különbségtételt, amikor a tárgyalások során előkerül egy-egy olyan megoldás, amelyet egy másik tagállam minden probléma nélkül alkalmaz, nálunk viszont ezen fennakadnak.

Biztosan vannak olyan tárgyalófelek, akiknél ez rosszindulattá is válik, de a többségben van egyfajta bizalmatlanság Magyarországgal szemben - mondta.

Nekünk többször, alaposabban kell bizonyítanunk a megoldási javaslataink jogosságát, ha megállapodásra törekszünk, és általában több garanciát kérnek a különböző javaslataink bebiztosítására

- fogalmazott Navracsics Tibor.

A bizalmatlanságra vonatkozó kérdésre válaszolva kifejtette: van, akinél egyfajta ideológiai ellenszenvet érez, különösen az Európai Parlamentnél ez nagyon erősen látszik, hiszen ott a pártpolitika egyértelműen jelenik meg.

A bizottságban sokkal inkább a jogi eljárásrend érvényesül, elvileg nagyobb távolságtartással kell lenniük a biztosoknak a pártpolitikától, de talán itt is van egy olyan elképzelés, hogy "a magyarok mindig valamilyen külön utat folytatnak és éppen ezért oda kell figyelni rájuk, nehogy precedenst teremtsenek más tagállamok számára" - mutatott rá Navracsics Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!