2024. 06. 02. Vasárnap Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Békemenet '24 - Orbán Viktor

Következik:

A szeleburdi család 13:15

Belföld

Navracsics: Szijjártó Péter lehet az új külügyminiszter

A szomszédság- és bővítéspolitikai uniós biztosi posztot töltené be legszívesebben Navracsics Tibor.

A külgazdasági és külügyminiszter szerdán jelentette be, hogy hivatalosan is jelölték az Európai Unió biztosi tisztjére. Az Európai Tanács augusztus végén dönt majd arról, hogy melyik jelölt melyik területet kapja meg. A tárcavezető még nem tudja, hogy ki lesz az utódja a miniszteri székben, szerinte helyettese Szijjártó Péter esélyes a posztra.

– A mostani menetrend szerint hogyha minden rendben megy, az úgy nézne ki, hogy november 1-jétől kezdi meg a működését az Európai Bizottság, és ekkor válik aktuális kérdéssé a következő külügyminiszter személye is. Természetesen a miniszterelnök úr az, aki dönt arról, hogy ki legyen az új külügyminiszter. Tippeket hallottam én is, és valóban Szijjártó Péter miniszterhelyettes az, aki helyettesít engem, amennyiben én nem tudok valahol ott lenni, tehát adódik az, hogy ő legyen az első számú jelölt, de erről nyilván a miniszterelnök úrnak kell döntenie – mondta Navracsics Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!