2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Navracsics: Ez nem pont, ez kettőspont

150 művészt, tudóst és sportolót tüntettek ki az állami ünnepen Magyar Érdemrenddel vagy Magyar Érdemkereszttel. Az elismeréseket a miniszterelnök-helyettes és az emberi erőforrások minisztere adta át a Szépművészeti Múzeumban, illetve a Nemzeti Színházban.

A közösség éltető erejéről beszélt köszöntőjében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, aki a Néprajzi Múzeumban adott át kitüntetéseket az államalapítás ünnepének alkalmából. Hetvennél többen vehettek át Magyar Érdemrendet vagy Magyar Érdemkeresztet, köztük Levente Péter előadóművész és Borókai Gábor újságíró, a Heti Válasz főszerkesztője, az első Orbán-kormány szóvivője.

„Ez a mostani elismerés ez nem pont, ez kettőspont. Nem pont, hiszen nem lezár egy mondatot, nem lezár egy életutat, nem lezár egy fejezetet, hanem kettőspont, a mostani elismerés arra kíván biztatni, és azt kívánja Önökben megerősíteni, hogy ezután további mondatoknak, további mondatrészeknek, még bővebb mondatoknak és még bővebb mondatrészeknek, még mélyebb tartalomnak, és még mélyebb tudásnak és még mélyebb szakmai gyakorlatnak kell következnie” – fogalmazott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Színházban adott át állami elismeréseket. „Bár az ember mérlegel, amikor alkot, amikor gyógyít, tanít, vagy sportol, vagy házat tervez, mérlegeli, hogy mi jön vissza ebből, lesz-e ennek kinyerhető haszna. Ez természetes, de ha csak annyit tenne mindenki, amennyiből haszna lesz, hova jutna az ország, hova jutna a világ? Önök többet tettek és tesznek, és ez elismerésre méltó” – mondta beszédében Balog Zoltán tárcavezető.

A Magyar Érdemrend Középkeresztjét vehette át – mások mellett – Finta József Kossuth-díjas építész és Fenyvesi Máté 76-szoros válogatott labdarúgó, a Kisgazdapárt, majd a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője. „Ez is nagy öröm, ha az embert elismerik, ha utólag is, tehát jólesik az embernek. Az sem egy mindennapi dolog, amikor az embert megismerik az utcán, ennyi év után, az jólesik persze az embernek” – mondta Fenyvesi Máté.


A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta meg – mások mellett – Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, a Hír TV műsorvezetője és Szikora Róbert zenész. „Szerintem nem lehet különbséget tenni, hogy kapsz egy állami kitüntetést, vagy hogy a nép egyenként ad egy kitüntetést azzal, hogy megveszik a lemezedet és aranylemezes leszel, vagy hogy egy sportarénát meg tudsz tölteni” – vélekedett Szikora Róbert előadóművész.

Balog Zoltán nyolcvan művésznek, kutatónak, egyetemi oktatónak és pedagógusnak adott át állami elismerést a nemzeti ünnepen a köztársasági elnök megbízásából.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!