2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Navracsics: A meg nem születettekre is emlékeznünk kell

A holokauszt miatt meg nem születettekre is emlékeznünk kell – ezt mondta Navracsics Tibor a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen.

A miniszterelnök-helyettes Pokorni Zoltán országgyűlési képviselővel közösen helyezte el az emlékezés köveit, és mécsest gyújtottak a Cipők a Duna-parton elnevezésű emlékműnél.

„Nemcsak a holokauszt áldozataira emlékezünk, nemcsak azokra emlékezünk, akiket elveszítettünk a holokauszt következtében, hanem azokra is, akik nem születhettek meg – fogalmazott Navracsics Tibor. – Hiszen többnemzedéknyi kiváló ember, kiváló tehetség hiányzik a magyar nemzetből, akiket vagy a holokauszt következtében veszítettünk el, vagy a holokauszt következtében nem születhettek meg. Hiányoznak a magyar nemzetből, hiányoznak nekünk is, és nyilvánvalóan mindig fognak hiányozni” – tette hozzá a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!