2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Ismét elvették a szót Jakab Pétertől a parlamentben

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. A Fidesz benyújtja a „Lex Kaletát” is tartalmazó, a pedofil bűnözők szigorúbb megbüntetését célzó törvénymódosító javaslatát az Országgyűlésnek. A képviselők szerdán kezdhetnek tárgyalni az önkormányzati bérlakások megvásárlásáról szóló kormány-párti javaslatról, a zárónapon pedig a FUDAN Egyetem alapítvánnyá alakításáról. Emellett a Budapest Diákváros megvalósításáról, valamint az atom-energiáról szóló törvény módosításáról mondhatják el véleményüket.

  • Ismét elvették a szót Jakab Pétertől a parlamentben

Tállai András: A munkahelyek létrehozását és megőrzését kell támogatni

Harangozó Tamás napirend előtti felszólalásában arról beszélt, Magyarországon valóban két világ van: a dolgozó 99 százalék és a NER-lovagok egy százalékának a világa.

A szocialista képviselő szerint a jövő évi költségvetés több millió ember életét határozza meg, de nincs benne a rendvédelmi és egészségügyi dolgozók támogatása, akik, ha nem lenne veszélyhelyzet, és tehetnék, felmondanának. A baloldali politikus azt is kifogásolta, hogy nem megfelelő a nyugdíjemelés és a minimálbér-emelés mértéke.

Válaszában Tállai András arról beszélt, hogy a baloldal, amikor válságot kellett volna kezelnie, bizonyította, hogy nem ért ehhez, nőtt a munkanélküliek száma, és romba döntötték az országot.

A jövő évi költségvetés több mint 7000 milliárd forintot mozgósít majd a gazdaság stimulálására, hogy ismét növekedés legyen hazánkban – fejtette ki a Pénzügyminisztérium államtitkára.

– A kormány úgy gondolja, hogy munkahelyek létrehozását és megőrzését kell támogatni – mondta Tállai András, és hozzátette: a válságot megsínylő ágazatoknak jelentős támogatásokat fognak adni, hogy újra minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak.

– A Fidesz 2010 óta mindig biztosította a nyugdíjak reálértékét, és most visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, szemben a baloldallal, amely elvette azt – hangsúlyozta az államtitkár.

Ismét elvették a szót Jakab Pétertől a parlamentben

Jakab Péter napirend előtti felszólalásában kifogásolta, hogy ismét büntetést kapott a házelnöktől, aki figyelmeztette, hogy a házszabály nem teszi lehetővé, hogy kritizálja az ülést levezető elnököt, és nem sértegethet senkit az Országgyűlésben.

 – Tiszta MSZMP – vélekedett erre Jakab Péter, amikor visszakapta a szót a házelnöktől, és azt mondta, soha nem fogják tudni elhallgattatni, mire Kövér László végleg elvette tőle a szót.

Schanda Tamás: A kormány célja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek

– Miért tartja fenn a kormány a veszélyhelyzetet, ha nem kell már maszk sem? – tette föl a kérdést Szabó Tímea kedden napirend előtti felszólalásában a parlamentben. A baloldali képviselő szerint ezt azért teszi a miniszterelnök, hogy zavartalanul tudjon lopni, tüntetések nélkül.

A politikus hazaárulásnak nevezte a Fudan Egyetem budapesti beruházását. A Párbeszéd képviselője kifogásolta, hogy hitelt vesz fel a kormány az építkezésre. Szabó Tímea szerint így igázná le a miniszterelnök a magyar nemzetet, és kínai titkosügynök lerakattá tenné hazánkat.

Válaszában Schanda Tamás arról beszélt, hogy van okunk büszkének lenni, mert legyőztük az oltások révén a harmadik hullámot, a baloldal pedig kudarcot vallott az oltásellenes kampányával.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerint a baloldal folyamatosan támadta a védekezés vezetőit, és az egészségügyi dolgozókat.

Ma Magyarorrszágon több, mint egymillió ember életét védi kínai vakcina – hangsúlyozta Schanda Tamás, aki a Fudan Egyetem kapcsán arról beszélt, a Kormány célja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek.

Nemzetstratégiai célnak nevezte a vezető külföldi egyetemek hazai szerepvállalását, és a magyar felsőoktatás megerősítését.

– Ön ül azok között, akik vissza akarják hozni a kommunista utódpártot a hatalomba – szúrt oda Szabó Tímeának az államtitkár, aki szerint a kínai egyetemi beruházás kritizálása nem más, mint politikai hisztériakeltés.

Hangsúlyozta, a diákváros is megépül majd, a Fudan Egyetem campusa mellett.

 Magyar Nemzet / Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Taxiból rángatták ki a sértetteket a garázda testvérek

Taxiból rángatták ki a sértetteket a garázda testvérek

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a négy személlyel szemben, akik egy kaposvári vendéglátóhely előtt bántalmazták két férfi ismerősüket, miután a távozni készülő sértetteket kihúzták a taxiból.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!