2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Napi szinten ellenőriznek a fogyasztóvédők a Szigeten

Öt olasz és egy üzbég állampolgárt állítottak elő a Szigeten, kábítószer birtoklás és terjesztés miatt. A rendőrök mindannyiuknál kezdeményezték az előzetes letartóztatást. A budapesti fesztiválon a fogyasztóvédelem is napi szinten ellenőriz, de megnyitott a Sziget kormányhivatala is.

  • Napi szinten ellenőriznek a fogyasztóvédők a Szigeten

A fesztiválozók nagy része még a szerda esti bulit pihente ki a Sziget árnyékosabb pontjain, mikor a hatóságok már megkezdték az árusok ellenőrzését.

„A fogyasztóvédelmi kollegák folyamatosan járják a Szigetet és vizsgálják az, hogy a különböző vendéglátó ipari egységekben minden a szabályoknak megfelelően zajlik-e” – a budapesti kormánymegbízott szerint a fesztivál az elmúlt években is példátlan szabályossággal működött, mindössze néhány tucat kisebb kihágást tapasztaltak.

A Miniszterelnökség államtitkára szerint megéri az állami szerveknek kitelepülni a szigetre, hiszen a fiatalok közvetlenül mondhatják el véleményüket az állami szolgáltatásokról. Tuzson Bence elmondta: gyakorlati haszna is van a Sziget kormányhivatalának.

„Ha valaki személyigazolványt akar csináltatni, akkor azt is megteheti, ha valaki útlevelet akar csináltatni, akkor a kérelmét itt beadhatja vagy pedig, ami itt előfordulhat, ha valaki a személyi okmányait veszti el, abban is segítséget tudnak a számára nyújtani” – jelentette ki Tuzson Bence.

A pályaválasztásban is segíthet a fesztivál. Az állami tulajdonú Hungarocontról játékos feladattal hozná meg a fiatalok kedvét a légiforgalmi irányításhoz. A munka önmagában sem egyszerű, de a képzésre bejutni is csak keveseknek sikerül.

„Ha csak a számokat nézzük, akkor 1000 emberből körülbelül 20 kezdi el a szakmát ténylegesen űzni, 1000 jelentkezőből. A kiválasztási folyamat egy 5 lépcsős összetett folyamat, ennek során az elején számítógépes tesztekkel vizsgálnak olyan alapvető képességeket, mint logikai készség, térlátás, angol tudás, komplex gondolkodás, multitaskingos feladatok” – mondta Lakatos Máté légiforgalmi irányító.

A rendőrség már a Sziget első napján hat külföldi állampolgárt állítottak elő kábítószer birtoklás és terjesztés miatt. De szórakoztató arcukat is megmutatták az egyenruhások.

A fesztiválra érkezőket a jellemzően délután és este kezdődő koncertek előtt egész napos kulturális, közösségi és sportprogramok várják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!