2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Nagyon szúrja az önkormányzat szemét az ’56-os emlékmű + Videó

Továbbra is kitart az ’56-os emlékmű eltávolítása mellett a Hajdú-Bihar megyei Sáránd önkormányzatának többsége.

A kopjafát 2010. október 23-ára állíttatta a helyi hagyományőrző egyesület, ám az előzetesen elfogadott, „az 50-es évek sárándi áldozatainak emlékére” felirat helyett „a kommunizmus sárándi áldozatainak emlékére” szöveget faragták rá. A képviselő-testület emiatt birtokháborítási pert indított a civil szervezet ellen. A másodfokú bírósági ítélet újra a sárándi önkormányzat hatáskörébe utalta az ügyet, amely továbbra is ragaszkodik a felirat megváltoztatásához, illetve az elbontáshoz.


Az ügyről további részletek este fél 7-kor a Hír Televízió Keresztmetszet című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!