2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

„Nagyiváni kiskirály”: Hadd nézzek a pofádba, te sz*r!

Szórólapozókat igazoltatott rendőrökkel a nagyiváni polgármester – ezt állítják a helyiek. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település vezetője telefonon tagadta a vádat. A szórólap szerint Lajtos István a szocialista kormányzás alatt megkötött szerződéseivel a földtörvényt kijátszva, több ezer hektár hortobágyi földet bérel, mely évente százmilliós profitot termel.

Egy napilapban korábban megjelent cikk másolatát dobálták postaládákba a szórólapozók Nagyivánon, amikor megjelent a polgármester a körzeti megbízottal. „Megállt ottan két kocsi, az egyik ilyen civil rendőr volt, a másik az a polgármester, kikapkodta a kezünkből, hogy mit képzelünk mi, hogy miért csináljuk ezt, ki bízott meg bennünket” – emlékezett vissza az esetre az egyik szórólapozó. A polgármester kérésére a rendőr igazoltatta őket. „Kivette a jelvényét, és akkor mondta, hogy ő rendőr, a személyit elvette azonnal tőlünk, leigazolt bennünket, aztán azt mondta, hogy addig nem mehetünk el, míg meg nem jön a megbízónk” – tette hozzá a férfi.

A szórólapozók megadták a személyi adataikat – melyet a polgármester elkért a rendőrtől. Elmondásuk szerint megijedtek, féltek, hisz a polgármester azzal fenyegette őket, ha nem érkezik meg a megbízójuk, akkor mennek Füredre, a rendőrségre. Ezt követően érkezett meg a megbízójuk, akinek még a személygépkocsiját is átvizsgálta a körzeti megbízott. „Közben az ott lévő polgármester úr eléggé csúnya hangnemben beszélt velem, hogy mit képzelek én, hadd nézzek a mocskos pofádba, te sz*r, szemét, lejáratókampányt folytatsz ellenem” – mondta Aranyos Gyula.

Az eset példa nélküli, a polgármester viselkedése azonban nem döbbentette meg a térség országgyűlési képviselőjét. „A nagyiváni kiskirály újabb basáskodásának lehetünk a tanúi. Semmi sem tiltja azt, hogy valaki a közterületen tartózkodjon, semmi sem tiltja azt, hogy valaki tájékoztató anyagot, szórólapot, kiadványokat eljuttasson a helyben lakókhoz” – mondta a Hír TV-nek Fazekas Sándor országgyűlési képviselő.

A rendőrség a Hír TV megkeresésére egy írásos közleményt adott ki, mely szerint a polgármester nem tartózkodott a körzeti megbízott társaságában annak intézkedése során. A rendőrségi törvény szerint igazoltattatni bárkit lehet, ha ahhoz jogos érdeke fűződik az igazoltatást kérőnek. A polgármesternek volt ilyen: a cikk tartalma szerint ugyanis kijátszotta a földtörvényt. Erről a Célpont stábja is forgatott, így a Hír Televízió neve hallatára indulatos lett a polgármester, nyilatkozni sem akart: „nekem egy az egyben elegem van magukból, megmondom őszintén”. Nem volt lehetőségünk engedélyt kérni a telefonbeszélgetés közlésére, mert a polgármester letette a telefont.

Lajtos István a cégein keresztül a piaci ár feléért, közel 2500 hektár földet bérel a Hortobágyi Nemzeti Parktól, mely után napi 1 millió forintos támogatást kap. A helyiek szerint nem tart annyi állatot, mint amennyit papíron vállalt, ezért a földet fejenként havi 7000 forintért még alhaszonbérbe is adja a gazdáknak legeltetésre. Szerződését 2016-ig kötötte, még szocialista kormányzás alatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Gyurcsány Ferenc azt állítja, hogy a Fidesz vezetői nem hajlandóak és nem mernek találkozni az emberekkel, ez persze hazugság – hangsúlyozta a közösségi oldalára feltöltött videóban Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Idén szokatlanul korán kezdődött az allergiaszezon + videó

Idén szokatlanul korán kezdődött az allergiaszezon + videó

A tavaszias időjárás miatt a növények pollenjei nagyobb mennyiségben kerültek a levegőbe a korábbi évekhez képest. A tüdőgyógyász szerint a gyakran orrfolyással, tüsszögéssel, és szemviszketéssel járó tünetek a leghatékonyabban az antihisztamin készítményekkel enyhíthetők.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!