2019. január 19.,
szombat, Sára, Márió napja

Nagycsaládos fiataloknak segít a magyar üzletlánc

Hír TV

2018. december 13., csütörtök 14:24, frissítve: csütörtök 17:54

Több száz nagycsaládos fiatalnak, mintegy 11 tonna adományt gyűjtött össze közösen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és egy hazai üzletlánc. Az adománygyűjtést lezáró sajtóeseményen az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár arról beszélt: az egyre személytelenebb világban még nagyobb szerepe van a törődésnek és az önkéntes segítségnek.

Bébiétel, pelenka, de a gyerekek legnagyobb örömére gumicukor is kerül a karácsonyi adomány-dobozba. A gyűjtést harmadik alakommal rendezte meg közösen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és egy hazai üzletlánc.

„A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a CBA-val együttműködve 22 ponton gyűjtött főleg a kisgyermekes fiatalok számára élelmiszert, tartós élelmiszert, illetve bébiételt, adományokat. Idén is nagyon jelentős, mintegy 11 tonna adomány gyűlt össze” – tájékoztatott Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. 

A technika fejlődésével, a fogyasztói társadalom térnyerésével az emberi kapcsolatok beszűkülnek – emlékeztetett az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár. Illés Boglárka szerint éppen ezért kell még jobban odafigyelni egymásra, különösen azokra, akik segítségre szorulnak.

„Az adventi időszak a várakozásról, a csoda várásról szól, az adventi időszak pedig az egymásra való odafigyelésről, így ez határozza meg az emberi minőségünket, értékrendszerünk. Ezen keresztül érezhetjük és fejezhetjük ki, hogy számíthatunk egymásra és ezen keresztül érezhetjük azt, hogy összetartozunk” – nyilatkozta Illés Boglárka, az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár. 

A CBA magyar vállalatként kiemelt figyelmet fordít a családokra.

„Ki másra lehetne a társadalomnak számítani, mint a magyar vállalkozókra? – kérdezi Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója. – Mi szentül meg vagyunk erről győződve és nagyon boldog voltunk akkor évekkel ezelőtt, amikor a Nagycsaládosok Országos Egyesülete felvette velünk a kapcsolatot azzal a célzattal, hogy közösen tegyünk a rászoruló nagycsaládosok érdekében. "

Az összegyűjtött adományokból több száz nagycsaládos fiatal részesül még karácsony előtt. Kardosné Gyurkó Katalin