2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Nagy segítség a siket és nagyothallók számára

A siket és nagyothallók számára is akadálymentesítik a közigazgatást. Az internet segítségével ezentúl a kormányablakokban is elérhető lesz a jeltolmácsolás. Az ügyfél egy táblagép segítségével kommunikálhat majd az ügyintézőkkel.

„Voltam orvosnál, és különösen jó érzés volt számomra, hogy nem kellett izgulnom azon, hogy megértenek-e. Nem kellett tolmácsot vinni magammal, és aggódnom azon, hogy megérkezik-e a tolmács vagy sem” – mondta jeltolmács segítségével a Vodafone „főállású angyala”. Weisz Fanni egy jeltolmács segítségével beszélt arról, hogy a siketek és nagyothallok életét hogyan változtatja meg az új szolgáltatás. Mindössze egy táblagép vagy egy nagyobb kijelzővel rendelkező okostelefon és mobilinternet kell hozzá.

A jelnyelvi tolmács a vonal másik végén segít az ügyintézésben. „Nagyon fontosnak tartjuk, hiszen nagyon sok magyar állampolgár ilyen problémával küzd és feladatunknak érezzük azt, hogy mindenki számára egyenlő feltételeket biztosítsunk” – mondta Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke.

Magyarországon körülbelül 75 ezer hallássérült él. A közigazgatás akadálymentesítésekor rájuk is gondoltak – több kormányablakban már elérhető a szolgáltatás. „Az állam általában azt a kötelezettséget rója az állampolgáraira, hogy időről időre kapcsolatba kerüljön az állammal valamilyen hatósági eljárás keretében, ami a kormányablakokban történik túlnyomórészt – igazolványok megújítása, valamilyen igazolás beszerzése és a többi, és a többi –, és úgy gondoljuk, hogy akkor ha az állam ezt a kötelezettséget kirója, akkor lehetővé kell tenni azt is, hogy mindenki a legteljesebb mértékben élhessen azokkal a lehetőségekkel, amelyek ilyenkor a kapcsolatteremtés és a kapcsolattartásra fennállnak” – fogalmazott Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.


A közigazgatási minisztérium és a miniszterelnökség gyakornokként húsz fiatalt bízott meg azzal, hogy felkészítsék a hivatalnokokat a látás-, hallás- és mozgássérült ügyfelek kiszolgálására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!