2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Nagy összefogás: így segítenek az árvízi védekezésben

Megalakult a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács az Emberi Erőforrások Minisztériumában – számolt be a Hír TV tudósítója.

Az emberierőforrás-miniszter vezetésével megalakult a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács, amelyben Balog Zoltán mellett benne van még a Belügyminisztérium, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász képviselője. Ezek a szervezetek összefogva segítenek az árvízi védekezésben.

A tanács feladata, hogy a kormány által bejelentett veszélyhelyzetben összefogja és koordinálja az önkénteseket és a felajánlott adományokat – nyilatkozta a Hír Televízió helyszíni tudósítója. A kormány az ország teljes területét figyelve látja, hova kell több segítség akár személy-, akár pénzbeli szükségről van is szó, a tanács tehát abban segít, hogy minden egyes szükségben lévő területre jusson elég önkéntes és adomány is.

„A következő feladatokat fogjuk ellátni: összehangoljuk a gyűjtést, és összehangoljuk az elosztást, összehangoljuk a feladatokat, hogy ki milyen területen, hol, milyen munkát végezzen – fogalmazott Balog Zoltán. – A begyűjtött adományokról, mind a természetbeni, mind pedig a pénzbeli adományokról együtt, konszenzussal fogunk dönteni” – tette hozzá a tárcavezető.

A beérkező felajánlásokat, adományokat egységesítik, s létrehoztak egy központi segélyhívószámot és egy számlaszámot, amelyet a Kormány.hu oldalon lehet megnézni.

Egy órával a megalakulás után már el is kezdődött az összefogás. Ötven önkéntes ment a Margitszigetre segíteni az árvízi védekezésben.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!