2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Nagy István: Az ukrán gazdálkodókra ugyanolyan szabályozás legyen érvényes + videó

Képtelenség úgy versenyezni, hogy az uniós gazdálkodóknak minden szabályt előírnak, az ukrán mezőgazdaságra pedig semmi sem vonatkozik. Erről az agrárminiszter beszélt a Napi Aktuálisban. Nagy István szerint azért nincs valódi párbeszéd a tagországok és a brüsszeli vezetés között, mert az unió nem hajlandó tudomást venni a problémáról.

  • Nagy István: Az ukrán gazdálkodókra ugyanolyan szabályozás legyen érvényes + videó

Az Európai Biztosság még egy évig teljes szabad kereskedelmet, vagyis kereskedelmi liberalizációt szeretne fenntartani Ukrajnával. Mi zöldek ezt fenntartásokkal vagyunk kénytelenek kezelni – élesen kritizálta az Ukrán termékek minőségét az LMP.

2016 január elsején lépett életbe az Unió és Magyarország keleti szomszéda közötti úgynevezett ideiglenes szabad kereskedelmi megállapodás. A közösségbe érkező mezőgazdasági termékekre kvóták vonatkoznak és csak egy részük vámmentes. Ezt azonban 2026-tól, illetve 2031-től felváltaná a korlátok nélküli szabad kereskedelmi egyezmény.

Mi zöldek azt is szeretnénk hozzátenni, hogy bármilyen szabadkereskedelmi megállapodásról csak abban a formában szabad tárgyalni, hogy a lehető legszigorúbb, lehetőség szerint a tiltás hatálya kategóriájába eső GMO-szabályokat állítsunk fel. Az ukrán mezőgazdasági termékekre ugyanis nem vonatkoznak a GMO-mentesség szabályai – hangsúlyozta Tetlák Örs, Érd LMP-s alpolgármestere.

Képtelenség úgy versenyezni, hogy az uniós gazdálkodóknak minden szabályt előírnak, az ukrán mezőgazdaságra pedig semmilyen szabály nem vonatkozik. Hangsúlyozta az agrárminiszter a Napi Aktuálisban. Nagy István szerint azért nincs valódi párbeszéd a tagországok és a brüsszeli vezetés között, mert az unió nem hajlandó a problémáról tudomást venni.

Cselekvésre akarjuk késztetni Brüsszelt, hogy végre ébredjen föl és végre lépjen. Mert ki kell mondanom, még mindig kötelezettségszegési eljárás alatt van Magyarország. Azért, mert nemzeti hatáskörben mi megvédjük a gazdálkodóinkat, megvédjük az ország érdekét azért, hogy lezártuk az ukrán mezőgazdasági termékek előtt a határainkat.

Nagy István rámutatott: a történet nem az ukrán gazdákról szól. A háttérben amerikai és arab befektető társaságok állnak, akik hozzáférést szeretnének az Uniós piacokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!