2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Nagy harc folyik a főpolgármesteri indulásért

Hír TV

2019. június 15., szombat 18:15

Kálmán Olga szerint, Karácsony Gergely már minden létező politikai tisztségre pályázott és nem járt sikerrel, míg a Párbeszéd Társelnöke szerint ő, a DK jelöltjével szemben legalább nem pár hete találta ki, hogy főpolgármester akar lenni. Puzsér Róbertnek is megvan a véleménye az előválasztásban résztvevőkről. A publicista azt mondta: Kálmán Olga nem civil jelölt, Karácsony Gergely pedig egy politikus bűnöző.

A politikai víziók terén nagy volt az összhang az előválasztás jelöltjei között a péntek esti vitán. Ugyanakkor az utóbbi hetek ellenzéki pengeváltása sem maradt el.

Kálmán Olga élesen bírálta Karácsony Gergelyt, amiért a politikus számos pozícióban mérette már meg magát az elmúlt időszakban.

Az IDEA Intézet legfrissebb felmérése szerint Kálmán Olga a legnépszerűbb ellenzéki jelölt az előválasztáson. A megkérdezettek 44 százaléka adná voksát a DK jelöltjére, míg Karácsony Gergelyt csak 26 százalék támogatná és Kerpel-Fronius Gábort valamivel kevesebb mintegy 18 százalék.

A Párbeszéd társelnöke pár órával a vita után azt mondta: más mérések más eredményt mutatnak és bízik a sikerben így nincs miért izgulnia. Karácsony Hangsúlyozta a pénteki eseményen is egyértelműen látszott, hogy neki egy határozott kész programja van, amit kihívóival szemben, nem az elmúlt hetekben talált ki.

Puzsér Róbert kampánya alatt egy pillanatig sem titkolta, hogy nem szimpatizál Karácsony Gergellyel. A független főpolgármester-elölt szerint, ha nem is lesz városvezető annyit már elért, hogy programot és identitást adott a többi ellenzéki jelöltnek.

Hangsúlyozta: Karácsony Gergelyt egy hitelét vesztett politikus bűnözőnek tartja. Kálmán Olga pedig szerint nem civil, mert Gyurcsány Ferenccel szövetkezik.

Hír TV