2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Nagy az érdeklődés a családvédelmi akcióterv iránt

Hír TV

2019. július 3., szerda 17:06

Egyre többen igénylik a babaváró hitelt, és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását - jelentette be a család-és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin beszámolt róla: illetékmentesen lehet a támogatásokat intézni, ráadásul az ügyintézésnél a legtöbb körülményről elég csak nyilatkozni. Több forrás jut a szociális gyermekétkeztetésre is. Rétvári Bence bejelentette: 82 milliárd forintot biztosítanak erre.

Az ügyfelek több mint 4200-szor nyomták meg a családvédelmi akcióterv gombot. A közszolgálatért felelős államtitkár elmondta, országszerte 11 mobil-, és 302 kormányablak működik, a szükséges igazolások bármelyikben kérhetők.

A család-és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta: Ingyen lehet a támogatásokat intézni, ráadásul az ügyintézésnél a legtöbb körülményről elég csak nyilatkozni. A babaváró támogatásra idén több mint 5 milliárd, jövőre pedig 26 milliárd forint jut.

 

A családtámogatások részeként több forrás jut a szociális gyermekétkeztetésre is, a kormány 2020-ban erre 82 milliárd forintot költ. Az Emberi Erőforrások minisztériumának államtitkára szerint minden igénylőnek jut a keretből.

Rétváti Bence hozzátette: A kormány emelte a nyári gyermekétkeztetés időtartamát, valamint a kisebb évközi szünetekben is bevezette a szociális étkeztetés lehetőségét.

Hír TV