2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Nacsa Lőrinc: Brüsszel kettős beszédet folytat

Nem válaszolt arra a kérdésre az Európai Bizottság szóvivője, hogy a babaváró támogatással kapcsoltban küldenek-e megerősítő levelet Magyarországnak. A kormánypártok a babaváró támogatás jóváhagyására szólították fel az Európai Bizottságot. A KDNP frakció szóvivője szerint Brüsszel kettős beszédet folytat.

  • Nacsa Lőrinc: Brüsszel kettős beszédet folytat

Konstruktív vitának nevezte a magyar kormány és az Európai Bizottság levélváltását és találkozóit a babaváró program ügyében a testület szóvivője. 

Azt állította, hogy a Bizottság semmiféle állami támogatással kapcsolatos vizsgálatot nem folytat. Arra a kérdésre, azonban, hogy a babaváró támogatással kapcsoltban megerősítő levelet küldnek-e a magyar kormánynak már nem válaszolt a szóvivő.

„Egyelőre nem kaptuk meg Brüsszel támogatását előzetesen ahhoz, hogy a babaváró támogatást eltudjuk indítani” – nyilatkozta Novák Katalin az Emberi Erőforrások minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, aki szerint erre azért van szükség mert előfordult már, hogy Brüsszel kifogásokat emelt a családtámogatások ellen.

A kormány nyilvánosságra hozta a babaváró támogatásról Brüsszellel folytatott tárgyalások jegyzőkönyveit. A dokumentumokból látszik, hogy a kormány február 27-e óta folyamatosan egyeztet az Európai Bizottsággal annak érdekében, hogy megkapja az előzetes jóváhagyást a támogatásra.

Nacsa Lőrinc hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP mindent megtesz annak érdekében, hogy július 1-jén életbe lépjen a magyar parlament által megszavazott babaváró támogatás.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek, az ország szuverenitásának védelme kiemelt jelentőségű - mondta Varga Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője a szuverenitásvédelemmel összefüggő törvényjavaslatok együttes általános vitájában kedden az Országgyűlésben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!