2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Moziklip 13:00

Belföld

Murányi: Ha ezt akadályozzák, akkor „ribillió lesz”

Az '56-os forradalom indította el a Szovjetunió széthullását – jelentette ki Murányi Levente a Jobbik megemlékezésén a Corvin közben.

Az egykori szabadságharcos arról is beszélt, hogy Amerikától akkor is hiába vártak segítséget, mint ahogy ma sem lehet rájuk számítani. Volner János, a Jobbik alelnöke szerint most is szükség van a szabadság kivívására, de nem fegyverrel, hanem szellemi fronton. Példaként említette a demográfiai helyzetet és azt, hogy szerinte veszélyben van a magyar termőföld. A radikális párt alelnöke hozzátette: parlamenti eszközökkel mindent megtesznek a szabadságért, de ha ezt akadályozzák, akkor „ribillió lesz”.

A jobbikos megemlékezők ezután fáklyákkal és zászlókkal a Corvin közből a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületéhez vonultak. „Mi visszük tovább a lukas zászlót, mi vagyunk ’56 igazi örökösei, akkor bizony arra gondolok, hogy addig nem is fogunk megállni azzal a küzdelemmel, amíg ki nem fogjuk ennek a népnek a szabadságát vívni. Meg szeretnénk mindenkit nyugtatni, elkövetünk mindent parlamenti eszközökkel, hogy ezt a szabadságot ki tudjuk vívni, de hogyha akadályozni fognak minket, akkor viszont, kedves barátaim, ebben az országban – ahogy Vona Gábor már elmondta – ribillió lesz, méghozzá nem is kicsi” – fogalmazott Volner János, a Jobbik alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!