2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Müller Cecília: Köszönjük az ápolók áldozatos munkáját

Holnap lép hatályba az a kormányrendelet, amely meghatározza, hogy csak elektronikusan lehet benyújtani a hazánkba beutazásra szóló kérelmet – erről Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs keddi tájékoztatóján számolt be. Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig köszöntötte az ápolókat, megköszönte áldozatos munkájukat, és hangsúlyozta, hogy stabilan alacsonyan tudják tartani az új esetek számát.

  • Müller Cecília: Köszönjük az ápolók áldozatos munkáját

Holnap lép hatályba az a kormányrendelet, amely meghatározza, hogy csak elektronikusan lehet benyújtani a hazánkba beutazásra szóló kérelmet – számolt be Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Mint mondta, igazolni kell a méltányosság okát és azt az igazolványt, amely a beutazáshoz szükséges. A beutazás oka lehet például üzleti tevékenység, munka vagy egészségügyi ellátás igénybevétele, vizsga teljesítése – sorolta Kiss Róbert. A további részletek a Magyar Közlönyben olvashatók.

Ma reggelig 421 karanténban lévő vállalat önként a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését és jelenleg 11 016 van érvényben. Budapesten az elmúlt 24 órában 366 fővel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási korlátozás megszegése miatt. Vidéken a védelmi távolságtartás, az üzletekben az idősávok betartását és a védőmaszkok viselését ellenőrzik, összesen 84 esetben kellett szankciót elrendelni.

Rémhírterjesztés miatt eddig összesen 86 esetben indítottunk büntetőeljárást a járványüggyel kapcsolatban – közölte az alezredes.

Ezer felett a gyógyultak száma

Müller Cecília országos tisztifőorvos köszönetet mondott az egészségügyben dolgozó ápolóknak az ápolók nemzetközi napja alkalmából. Kiemelte áldozatos munkájukat, és hangsúlyozta, hogy életre szóló hivatást választottak. Emlékeztette arra, hogy a koronavírus-járvány az ápolókra többlet terhet ró. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy az egyetemi tanulmányai előtt ő maga is dolgozott segédápolóként három műszakban, így megtapasztalta azt, hogy mekkora felelősség és munka jár ezzel a hivatással. A gyógyítás nélkülük eredménytelen lenne - húzta alá.

Elhangzott, hogy a Szent László kórházban már 12 beteget le tudtak venni a lélegeztetőgépről, az ő állapotuk stabil, koruk 60 és 79 év között van. De az egészségügyi dolgozok állhatatos munkája révén egy 40-es éveiben járó beteg is lekerült a gépről, és ugyancsak jó állapotban van - tette hozzá Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy jelenleg 3313 fertőzöttet tartanak számon idehaza, mára csak 29 személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, így elmondható, hogy stabilan alacsonyan tartják az új esetek számát. Az elmúlt 24 órában négyen veszítették életüket a kór miatt, és már ezer fölött van a gyógyultak száma - emelte ki. Kórházi ellátásra jelenleg 746 beteg szorul, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen - hangzott el

Müller Cecília kitért arra is, hogy a kialakult járványügyi helyzet immár lehetővé teszi, hogy beutalással újrainduljon egyre több helyen az egészségügyi ellátás, és ennek érdekében két központi kórházat jelöltek ki a fővárosban a súlyos fertőzéses esetek számára. A Dél-pesti Centrumkórház és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet fogadja a kritikus állapotban lévő betegeket.

Hír TV/Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!