2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

MSZP-s képviselők neve és aláírása is szerepelt a mikroadományos dokumentumokon + videók

Tordai Csaba ügyvédi irodáját védelmezheti egy V. kerületi ellenzéki képviselő - írja a Magyar Nemzet. A hét elején jelent meg a hír, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverésre bocsátja a Fejlesztési Bank székhelyét. A lap úgy tudja, az eladás ellen heves tiltakozásba kezdett Kovács Alex Gábor korábbi szocialista képviselő. Tordai Csabát pedig azóta hiába keresik telefonon és írásban az újságírók, elérhetetlen. Közben az Index arról ír, hogy szocialista politikusok nevei is feltűntek a mikroadományos dokumentumokon.

  • MSZP-s képviselők neve és aláírása is szerepelt a mikroadományos dokumentumokon + videók

Információk szerint a NAV munkatársai annak a Tordai Csabának az ügyvédi irodájában vizsgálódtak, aki Karácsony Gergely ügyvédje és főtanácsadója, Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára és Bajnai Gordon bizalmasa.

Az adóhatóság és a Fővárosi Főügyészség tájékoztatásából eddig annyi derült ki, hogy a vizsgálatot a Karácsony által alapított 99 Mozgalom botrányos, félmilliárdos adománygyűjtésével kapcsolatban zajló nyomozás részeként hajtották végre.

A hírek szerint

Tordai Csaba irodájában tárolhatták a félmilliárdos külföldi kampánytámogatás iratait.

Szocialista politikusok nevei is feltűntek a mikroadományos dokumentumokon

Közben az Index arról ír, hogy értesülésük szerint többek között aláírás-hitelesítő dokumentumokat foglaltak le adónyomozók egy ügyész jelenlétében múlt héten a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalom mikroadományok miatt indult nyomozás keretében. 

A dokumentumokon - a portál információi szerint -

tíz szocialista képviselő neve szerepelt, hogy ezeket ténylegesen az érintett politikusok írták-e oda, vagy mások, azt nem tudni.

Az MSZP eddig nem került képbe az ügyben, ám könnyen lehet, hogy ezek után kiterjesztik a nyomozást. Az ügyben az Index kereste a pártot is, ahonnan későbbre ígértek választ.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!