2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

MSZP-s hazugságok a miskolci kórházról

2020. január 21., kedd 06:49

Tovább folytatja rágalomhadjáratát a Borsod Megyei Központi Kórház ellen a szocialista Bangó­né Borbély Ildikó, hiába cáfolta az egészségügyi intézmény több pontban az állítólag szándékosan meddővé tett nőre vonatkozó vádakat - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Hírlap.

 

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és pártja tényként kezeli azt a – névtelen levélre alapozott – állítást, hogy egy fiatal nőnek 2016 októberé­ben mindkét petevezetékét eltávolították a kórházban a tájékoztatása, beleegyezése és orvosi indok nélkül. Az ellenzéki médiában megjelent cikkek – valamint Bangóné és a mellé felsorakozó jogvédők – azt igyekeznek elhitetni, hogy rasszista indokból történt a beavatkozás, miközben kiderült: „Adrienn” nem is cigány származású.

Ez azonban nem zavarja azokat, akik nemzetiségi konfliktust akarnak szítani, illetve egy végletesen rasszista ország képét terjesztenék a világban.

Révész János főigazgató a minap a kórház honlapján úgy fogalmazott:

„Az intézmény elutasítja a feltételezéseken alapuló megállapításokat, azt a módszert, amely egészségügyi intézményeket, illetve az ellátórendszert használja politikai csatatérül. Hazánk valamennyi egészségügyi intézménye nevében visszautasítjuk azt a feltételezést, miszerint etnikai, vagy bármely más hovatartozás alapján megkülönböztető bánásmódban részesítenénk pácienseket. Maximálisan együttműködünk a hatóságokkal a kórházat érintő vizsgálatok körültekintő és minél előbbi lezárása érdekében.”

A főigazgató közölte azt is, „a kórház vezetése megkereséssel fordul a sajtónak nyilatkozatot adó beteghez, oldja fel a vonatkozó titoktartási kötelmeket, és tegye lehetővé kórtörténetének feltárását”.

Nagy Gábor orvosigazgató, aki egyúttal a miskolci kórház szülész-nőgyógyászati osztályát vezeti, a Magyar Nemzetnek részletesen cáfolta a rágalmakat. Beszélt arról, hogyan vált egyértelművé a méhen kívüli terhesség, hogyan távolította el a team a már életveszélyben lévő beteg baloldali – tehát csak az egyik – petevezetékét, valamint beszámolt arról is, hogy a nőt minderről tájékoztatták és alá is írta az erről szóló dokumentumokat. Azt, hogy mi történt, műtéti leírás, fénykép, szövettan, patológiai jelentés és a páciens zárójelentése is bizonyítja.

A kórház főigazgatója egyébként a médiahírek miatt belső vizsgálatot is elrendelt, így azóta már külső igazságügyi orvosszakértő is megállapította, hogy a szakmai szabályok szerint történt a beteg ellátása – hangsúlyozta az orvosigazgató.

Bangóné azonban nem visszakozik, sőt vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, mivel Kásler Miklós miniszter „maszatol” az ügyben, Orbán Viktor kormányfőhöz fordul. Az MSZP honlapján változatlanul látható az a netes plakát, amely szerint „Rémálom a miskolci kórházban: beleegyezésük nélkül tettek meddővé nőket orvosaik”.

Amint azt korábban a Magyar Hírlap megírta, a lap birtokába került több tucat, a kórház számára rendkívül hátrányos szerződés igazolja, hogy 2007 és 2017 között bizonyos cégek nagyon jól kerestek a borsodi betegeken, a szálak pedig a szocialistákhoz és magához Bangónéhoz vezetnek.

Magyar Hírlap

HÍRADÓNK ÖSSZEÁLLÍTÁSA A LEJÁRATÓ KAMPÁNYRÓL