2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

MSZP-s hazugságok a miskolci kórházról

Tovább folytatja rágalomhadjáratát a Borsod Megyei Központi Kórház ellen a szocialista Bangó­né Borbély Ildikó, hiába cáfolta az egészségügyi intézmény több pontban az állítólag szándékosan meddővé tett nőre vonatkozó vádakat - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Hírlap.

  • MSZP-s hazugságok a miskolci kórházról

 

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és pártja tényként kezeli azt a – névtelen levélre alapozott – állítást, hogy egy fiatal nőnek 2016 októberé­ben mindkét petevezetékét eltávolították a kórházban a tájékoztatása, beleegyezése és orvosi indok nélkül. Az ellenzéki médiában megjelent cikkek – valamint Bangóné és a mellé felsorakozó jogvédők – azt igyekeznek elhitetni, hogy rasszista indokból történt a beavatkozás, miközben kiderült: „Adrienn” nem is cigány származású.

Ez azonban nem zavarja azokat, akik nemzetiségi konfliktust akarnak szítani, illetve egy végletesen rasszista ország képét terjesztenék a világban.

Révész János főigazgató a minap a kórház honlapján úgy fogalmazott:

„Az intézmény elutasítja a feltételezéseken alapuló megállapításokat, azt a módszert, amely egészségügyi intézményeket, illetve az ellátórendszert használja politikai csatatérül. Hazánk valamennyi egészségügyi intézménye nevében visszautasítjuk azt a feltételezést, miszerint etnikai, vagy bármely más hovatartozás alapján megkülönböztető bánásmódban részesítenénk pácienseket. Maximálisan együttműködünk a hatóságokkal a kórházat érintő vizsgálatok körültekintő és minél előbbi lezárása érdekében.”

A főigazgató közölte azt is, „a kórház vezetése megkereséssel fordul a sajtónak nyilatkozatot adó beteghez, oldja fel a vonatkozó titoktartási kötelmeket, és tegye lehetővé kórtörténetének feltárását”.

Nagy Gábor orvosigazgató, aki egyúttal a miskolci kórház szülész-nőgyógyászati osztályát vezeti, a Magyar Nemzetnek részletesen cáfolta a rágalmakat. Beszélt arról, hogyan vált egyértelművé a méhen kívüli terhesség, hogyan távolította el a team a már életveszélyben lévő beteg baloldali – tehát csak az egyik – petevezetékét, valamint beszámolt arról is, hogy a nőt minderről tájékoztatták és alá is írta az erről szóló dokumentumokat. Azt, hogy mi történt, műtéti leírás, fénykép, szövettan, patológiai jelentés és a páciens zárójelentése is bizonyítja.

A kórház főigazgatója egyébként a médiahírek miatt belső vizsgálatot is elrendelt, így azóta már külső igazságügyi orvosszakértő is megállapította, hogy a szakmai szabályok szerint történt a beteg ellátása – hangsúlyozta az orvosigazgató.

Bangóné azonban nem visszakozik, sőt vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, mivel Kásler Miklós miniszter „maszatol” az ügyben, Orbán Viktor kormányfőhöz fordul. Az MSZP honlapján változatlanul látható az a netes plakát, amely szerint „Rémálom a miskolci kórházban: beleegyezésük nélkül tettek meddővé nőket orvosaik”.

Amint azt korábban a Magyar Hírlap megírta, a lap birtokába került több tucat, a kórház számára rendkívül hátrányos szerződés igazolja, hogy 2007 és 2017 között bizonyos cégek nagyon jól kerestek a borsodi betegeken, a szálak pedig a szocialistákhoz és magához Bangónéhoz vezetnek.

Magyar Hírlap

HÍRADÓNK ÖSSZEÁLLÍTÁSA A LEJÁRATÓ KAMPÁNYRÓL

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!