2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Tételesen cáfolta Bangóné vádjait a miskolci kórház orvosigazgatója

Hír TV

2020. január 19., vasárnap 18:22

Tételesen cáfolta Bangóné Borbély Ildikót a miskolci kórház orvosigazgatója. A szocialista képviselő azt állította, hogy az intézményben eltávolították egy nő mindkét petevezetékét, hogy ne szülhessen többé gyermeket. Miközben már rasszizmussal vádolják a szakembert, kiderült, hogy a műtétben érintett nő nem is roma származású, ahogy az is: csak az egyik petevezetékét távolították el a méhen kívüli terhesség miatt, és mindenről tájékoztatták.

 

Az akkor 23 éves gyermektelen nőt a műtőasztalon meddővé tettek… 

- ezt állítja az MSZP országgyűlési képviselője. Bangóné Borbély Ildikó mindezt egy névtelen levélre alapozza. Ebben szerepel egy eset, amelynek során látszólag indok nélkül eltávolították egy nő mindkét petevezetékét. A szocialista politikus, bár elismerte, hogy nem ért hozzá, mégis megállapította a meddőséget.

Számos bizonyíték támasztja azonban alá, hogy a kép jóval árnyaltabb annál, mint amit Bangóné Borbély Ildikó állít. A kórház orvosigazgatója, aki az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályának a vezetője is egyben Híradónknak tételesen cáfolta az ellene felhozott vádakat. Nagy Gábor szerint egyértelmű lejáratás az, ami ellene és a kórház ellen zajlik.

Ez egy lejárató kampánynak a része, mert ugye elindultak a névtelen levelekből, ami megjárt minden médiumot, kormányhivatalt, kórházat, szakmai kollégiumot, szakmai kollégiumot, ÁNTSZ-t, orvosi kamarát, miniszterelnök úrhoz, miniszter úrhoz eljutott, és úgy tűnt, hogy ezek jól voltak, idézőjelben jól voltak időzítve

– nyilatkozta az orvosigazgató.

A szakember hangsúlyozta, hogy számos bizonyíték támasztja alá, hogy szükséges volt az elvégzett beavatkozás, és csak a sérült, bal oldali petevezetékét távolították el a nőnek, a jobb oldali érintetlen maradt. A méhen kívüli terhességet később a patológiai vizsgálat is megerősítette, az operáció előtt pedig többször is tájékoztatták a beteget a műtét lépéseiről, ebbe pedig a nő bele is egyezett. A levélben az áll, hogy a szakember rasszista indokokkal utasította a műtétet végző kollégáit a beteg meddővé tételére. Nagy Gábor ezt is cáfolta.

Hazugság, hogy hatalmi szóval pressziót lehetne gyakorolni bármelyik kollégámra, hogy vegyen ki egy ép szervet, csak úgy vegyen ki egy méhet, vagy vegye ki a petefészkét valakinek, mert felülről jött egy utasítás. Ha valaki egy műtőben a felelősséget viszi, onnantól kezdve ez egy blődség, hogy őt befolyásolni lehessen, hogy szakmai dolgot kövessen el

– hangsúlyozta.

Nagy Gábor szerint az állításait az is alátámasztja, hogy legalább hat szakember jelen volt a műtétnél. Hozzátette: rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz az ügyben.

Hír TV