2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Morvai: Folytatni akarják a gazdasági gyarmatosítást

Brüsszelnek nem tetszik, hogy van egy ország, amely a saját lábára állt és nem kér a gyarmatszerepből – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Morvai Krisztina. A független EP-képviselő szerint a brüsszeli elit meghaladott fogalomként értelmezi a hazaszeretetet, és egy föderális Európát szeretnének a nemzetállamok helyett. A képviselő szerint a magyar ellenzékkel együtt tüntető, Magyarországról jelentést készítő Judith Sargentini az egyik legnagyobb képviselője annak a bizarr értékrendnek, amit Magyarországra akarnak erőltetni.

  • Morvai: Folytatni akarják a gazdasági gyarmatosítást

A magyar kormány ellen tüntettek Brüsszelben. Az Európai Unió fővárosában tartott demonstrációt az MSZP-s európai parlamenti képviselő, Ujhelyi István által alapított Radikális Európai Demokraták (RED) szervezték. A demonstráció díszvendége Judith Sargentini holland zöldpárti politikus volt, a magyar közjogi állapotokat kritizáló hírhedt jelentés írója.

Nincs igazán nagy igény a RED-re. A szervezet politikája a tömeges migráció, a szuverenitás megtagadása, a genderkérdések, „olyan értékrendet akarnak rákényszeríteni Magyarországra, ami még a baloldali, liberális embereknek is idegen és Sargentini ennek egy élképviselője” – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Morvai Krisztina.

A független EP-képviselő szerint a brüsszeli elit, a szocialisták és a tömeges bevándorlás támogatása nem választható el egymástól.

Morvai Krisztina arról is beszélt, hogy Brüsszel szeretné folytatni a gyarmatosítást. „Nem tetszik neki, hogy van egy ország, amely a sarkára állt és elzavarta az IMF-t. Azt szerették volna, ha úgy járunk, mint Görögország” – mondta.

„A brüsszeli elit meghaladott fogalomnak értelmezi a hazaszeretetet. Nem tetszenek nekik a szuverenitásukat hangsúlyozó államok, ezért hitelteleníteni akarják az Orbán-kormányt – ez lesz az egyik fő témája az EP-választás kampányának” – mondta Morvai Krisztina, hozzátéve: nem veszik figyelembe a demokratikus választások eredményét, destabilizálni próbálják az országot és egy bábkormányt akarnak az emberek nyakába ültetni.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!