2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Morvai: Folytatni akarják a gazdasági gyarmatosítást

Hír TV

2019. január 9., szerda 06:30

Brüsszelnek nem tetszik, hogy van egy ország, amely a saját lábára állt és nem kér a gyarmatszerepből – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Morvai Krisztina. A független EP-képviselő szerint a brüsszeli elit meghaladott fogalomként értelmezi a hazaszeretetet, és egy föderális Európát szeretnének a nemzetállamok helyett. A képviselő szerint a magyar ellenzékkel együtt tüntető, Magyarországról jelentést készítő Judith Sargentini az egyik legnagyobb képviselője annak a bizarr értékrendnek, amit Magyarországra akarnak erőltetni.

A magyar kormány ellen tüntettek Brüsszelben. Az Európai Unió fővárosában tartott demonstrációt az MSZP-s európai parlamenti képviselő, Ujhelyi István által alapított Radikális Európai Demokraták (RED) szervezték. A demonstráció díszvendége Judith Sargentini holland zöldpárti politikus volt, a magyar közjogi állapotokat kritizáló hírhedt jelentés írója.

Nincs igazán nagy igény a RED-re. A szervezet politikája a tömeges migráció, a szuverenitás megtagadása, a genderkérdések, „olyan értékrendet akarnak rákényszeríteni Magyarországra, ami még a baloldali, liberális embereknek is idegen és Sargentini ennek egy élképviselője” – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Morvai Krisztina.

A független EP-képviselő szerint a brüsszeli elit, a szocialisták és a tömeges bevándorlás támogatása nem választható el egymástól.

Morvai Krisztina arról is beszélt, hogy Brüsszel szeretné folytatni a gyarmatosítást. „Nem tetszik neki, hogy van egy ország, amely a sarkára állt és elzavarta az IMF-t. Azt szerették volna, ha úgy járunk, mint Görögország” – mondta.

„A brüsszeli elit meghaladott fogalomnak értelmezi a hazaszeretetet. Nem tetszenek nekik a szuverenitásukat hangsúlyozó államok, ezért hitelteleníteni akarják az Orbán-kormányt – ez lesz az egyik fő témája az EP-választás kampányának” – mondta Morvai Krisztina, hozzátéve: nem veszik figyelembe a demokratikus választások eredményét, destabilizálni próbálják az országot és egy bábkormányt akarnak az emberek nyakába ültetni.

Tekintse meg a teljes interjút: