2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Morvai: El akarják hitelteleníteni az Orbán-kormányt

Hír TV

2019. január 8., kedd 20:16, frissítve: kedd 20:37

A szocialisták és a brüsszeli elit nem választható el a tömeges bevándorlás támogatásától – mondta Magyarország élőben című műsorában Morvai Krisztina. A független EP-képviselő szerint a brüsszeli bürokraták „bizarr” értékrendet szeretnének Magyarországra kényszeríteni, mint például a genderkérdés, a szuverenitás megtagadás, vagy éppen a tömeges migráció. Morvai Krisztina szerint ennek az eszmének az egyik jeles képviselője Judith Sargentini, aki együtt tüntetett a magyar ellenzékkel Brüsszelben az Orbán-kormány ellen.

Brüsszelben tüntetettek az Orbán-kormány ellen a magyar ellenzék képviselői. A demonstráció díszvendége Judith Sargentini holland zöldpárti politikus volt, a magyar közjogi állapotokat kritizáló hírhedt jelentés írója.

„A jelentésem új löketet fog adni a magyaroknak, hogy felálljanak” – mondta Sargentini.

„A Sargentini-jelentés független, jogi dokumentumnak és nem politikai jelentésnek indult, de ez az állítás azzal, hogy a képviselőnő elment a demonstrációra, nevetségessé vált” – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Morvai Krisztina. A független EP-képviselő szerint a magyar embereknek nincs ínyére az a politika, amit a brüsszeli elit Magyarország is rá akar kényszeríteni. „Bizarr értékekről van szó mint például a genderkérdés, a szuverenitás megtagadás, vagy éppen a tömeges migráció.” Ennek pedig Sargentini az egyik legnagyobb képviselője – tette hozzá.

Morvai Krisztina szerint az EP-választásokra való kampány középpontjában az Orbán-kormány hiteltelenítése áll brüsszeli oldalról. Szerinte nem veszik figyelembe a demokratikus választások eredményét, destabilizálni próbálják az országot és egy bábkormányt akarnak az emberek nyakába ültetni.

Tekintse meg a teljes interjút: