2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

MOK: Legyen bűncselekmény a hálapénz

Legyen bűncselekmény a hálapénz elfogadása - ezt szeretné elérni a Magyar Orvosi Kamara azt követően, hogy a magyar kormány a visegrádi négyek szintjére emeli a hazai orvos béreket - írja a Magyar Nemzet.

  • MOK: Legyen bűncselekmény a hálapénz

A napilap által megszólaltatott szakértők egyetértenek abban, hogy a hálapénz káros és további béremelésre van szükség az egészségügyben. A MOK új bértáblája alapján jelentős béremeléseket kapnának az orvosok, aminek köszönhetően megakadályozható lenne az ágazatban az elvándorlás, de ennek következményeként automatikusan büntetőjogi felelősségre vonnák a hálapénzt elfogadókat is.

Egy, a hálapénzzel kapcsolatos korábbi kutatás szerint egyébként minden második ember ad pénzt az orvosnak, de korántsem hálából, sokkal inkább azért, hogy valamilyen előnyhöz jusson, vagy mert kényszerítve érzi magát erre.

Cser Ágnes ezzel szemben úgy nyilatkozott: etikátlan és igazságtalan az orvoskamara hálapénzzel kapcsolatos javaslata

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke csütörtökön - Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárral közösen tartott - budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, "elkapkodott", "zavart keltő" a Magyar Orvosi Kamara hálapénz kapcsán tett nyilatkozata.

Cser Ágnes szerint méltatlan egy köztestülettől a beteg-orvos kapcsolatnak ilyen módon való, büntetőjogi megközelítése.

Kapcsolódó cikkek: 
Horváth Ildikó: A hálapénz ne legyen büntetőjogi kategória

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!