2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Miskolci tűz: közveszélyokozás miatt nyomoz a rendőrség

Közveszélyokozás gyanújával nyomoz a rendőrség a miskolci tűzzel kapcsolatban. Egy 10 emeletes ház második emeleti lakása gyulladt ki hajnalban, az épületből 39 embert kellett kimenteni. Heten kerültek kórházba.

Kormos falak. Megégett ablakkeret a bejáratnál. Kívülről is jól látszanak a hajnali tűz nyomai Miskolcon az Árpád utcában. A 2. emeleti lakás gyulladt ki. Feltehetően egy elektromos olajradiátor miatt. A tűz olyan gyorsan terjedt, hogy több embert csak az ablakon át sikerült kimenteni. A kigyulladt lakásban élő idős férfit égési sérülésekkel szállították kórházba, rajta kívül még heten sérültek meg. Öt embert enyhe füstmérgezéssel kezelnek a toxikológiai osztályon.

Boncsér Árpádné az ötödik emeleten lakik, azt mondja, olyan sűrű volt a füst, hogy férjével vizes rongyot tartottak a szájuk elé, úgy tudtak csak lélegezni. „Kinyitottuk az ajtót, hogy ott próbálunk kimenekülni. De a lépcsőházba már nem lehetett kimenni. Olyan nagy kemény erővel jött már a fekete füst, úgyhogy gyorsan bezártuk az ajtót. Rohantunk az ablakhoz, egyikhez, másikhoz, mindenhol füst füst” – mondta az asszony. A sérültek között van két gyermek is, őket a vizsgálatok után már hazaengedték.

A tűz keletkezésének okát még vizsgálják. A lakók már hazatérhettek, de a gázt még nem kapcsolhatják be. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!