2021. július 30.,
péntek, Judit, Xénia napja

Mire gondolt Márki-Zay, amikor Molotov-koktélokról beszélt?

Hír TV

2018. október 25., csütörtök 04:10, frissítve: csütörtök 07:23

Szabadfogás című műsorunkban arról is vitáztak meghívott vendégeink, hogy a hódmezővásárhelyi városvezető miket vizionált, amikor egy demokráciában házilag elkészíthető fegyverek előkerüléséről beszélt egy lapinterjúban. Kiderült az is, az ellenzéki média újságíróinak ismerete erősen hiányos bizonyos témákban.

Apáti Bence úgy tudta, hogy nincs ellenzéki sajtó, vagy média, aztán beírta a saját nevét az egyik keresőbe és kiderült, hogy elképesztő mennyiségű sajtó foglalkozik vele, írják le a nevét 17 év után először, holott több mint 20 főszerepet játszott, az Operaház szólistájaként együtt táncolt óriási nevekkel, – ezt a történetet, ahogy fogalmazott az indexesek, vagy a 444.hu újságírói azonban nem ismerik. „Örülök, hogy létezik ellenzéki sajtó, örülök, hogy végre balettművészekkel foglalkoznak” – hangsúlyozta Apáti.

A műsorban rátértek Márki-Zay Péterre is, a hódmezővásárhelyi politikus azt mondta egy lapinterjúban, hogy a következő forradalomra nem biztos, hogy ismét 62 évet kell várni. Kukorelly Endre író, egykori országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban a Hír TV-ben kijelentette: nem kell azonnal besározni a városvezetőt, annak ellenére, hogy az azt állította ebben a cikkben, hogy hazánkban despotizmus van, és akár a Molotov-koktélok is előkerülhetnek.

Pesty László, dokumentumfilm rendező itt rákérdezett: amellett, hogy érti a feltételes módot, világítsa meg Kukorelly, hogy milyen körülmények között kerülhetnek elő ezek egy demokratikusan választott parlament mellett.

Kósa András, a Népszava újságírója itt megjegyezte, mit mondunk Orbán Viktor miniszterelnök azon mondatáról, hogy Magyarországon a helytartókat jobb esetben el szokták kergetni. A Molotov-koktélra visszatérve úgy látja, az, hogy az interjúban a polgármester által felvetettek miként teljesülhetnének, maga Márki-Zaytól kellene megkérdezni, ő tudná a legjobban. „Vannak olyan körülmények, amikor egy társadalmi feszültség elérhet egy olyan szintet, hogy békésen nem lehet az adott uralmi elitet leváltani” – így az újságíró.

Pesty megismételte és nyomatékosított: „Ha jól tudom, Magyarországon parlamentáris demokrácia van.”

A teljes adás: